Кабел за улично осветление на емблематичния за столицата Орлов мост

...
Кабел за улично осветление на емблематичния за столицата Орлов мост
Коментари Харесай

Кабел на Орлов мост се превърна в простор за дрехи

Кабел за улично осветяване на емблематичния за столицата " Орлов мост " се трансформира в самобитен шир за облекла.

Авторът - Димитър Димитров от " Зелено придвижване " - направил ексцентричен флашмоб, с цел да изрази недоволството си от висящия сред колони проводник, твърди че той е противозаконен. Освен това съгласно него ситуацията е такова от години, съобщи.

" Това е Орлов мост - признакът на София и монумент на културата и като подобен ние следва да го запазим и предадем на нашите деца в достоверен тип. Но от към година се скапаха две от лампите и Столична община, вместо да оправи кабела, който го има вкаран в каналчета, тук, в самия мост, очевидно реши, че ще е по-лесно или по-евтино да опъне ново трасе и нов кабел сред двата орела ", споделя Димитров.

Според него инсталацията не просто не наподобява добре, само че е и рискова.

" Този кабел в тази ситуация е изтеглен въздушно заради повода, че заложеният кабел в основата и колоните на мостовото оборудване е дефектирал по някаква причина. За да бъде възобновено зареждането на осветителните тела, е наложено едно евакуиране на въздушна кабелна линия според условията по нормативна база ", изясни инж. Венцислав Георгиев - шеф - отдел " Улично осветяване " ЕАД.

Той посочи, че това е краткотрайно решение до момента в който се направи бъдеща реорганизация на Орлов мост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР