Столичният квартал Мусагеница осъмна с асфалтирани дървета. Престъпното деяние е

...
Столичният квартал Мусагеница осъмна с асфалтирани дървета. Престъпното деяние е
Коментари Харесай

Дебилизъм: Асфалтираха дървета в столичния квартал "Мусагеница"

Столичният квартал " Мусагеница " осъмна с асфалтирани дървета. Престъпното действие е осъществено през почивните дни пред един от питателните магазини в квартала. За това сигнализира кметът на регион " Студентски " Петко Горанов във фейсбук профила си. По думите му дейностите не са съгласувани с районната администрация и не са разрешавани по надлежния ред от екипа на СО-район " Студентски ".
 
 Асфалтирани дървета в Асфалтирани дървета в " Мусагеница " Източник: Фейсбук
" Това е самоуправно деяние, осъществено целеустремено и злоумишлено в почивните дни, когато контролът е занижен ", разяснява Горанов. И добави: " Предприемат се дейности по определяне на всички обстоятелства и условия за налагане на наказания, според законодателството. Ще бъде приложена цялата суровост на закона ".
 
" Мястото беше хубава градинка. Първо посипаха трошляк, след това отрязаха храстите и 1-2 дървета, а в този момент асфалтираха останалите. Пет дървета ще бъдат унищожени ", оплакаха се поданици на квартала.
 
 Асфалтирани дървета в Асфалтирани дървета в " Мусагеница " Източник: Фейсбук
По-късно през днешния ден от СО-район " Студентски " оповестиха, че две работни групи са установили незаконосъобразни строителни дейности, осъществени през почивните дни в кв. " Мусагеница ". Извършваните строителни действия са свързани с полагането на асфалтобетон и премахването на дървесна растителност.
 
При осъществена инспекция на място и по документи работната група е открила, че за строително-монтажните работи няма налични и утвърдени строителни бумаги. Положеният асфалтобетон се намира напълно в парцели частна общинска благосъстоятелност 68134.1602.6103 и 68134.1602.6022.
 
Наличната в горепосочените парцели дървесна растителност попада напълно в границите на положения асфалтобетон, без създаване на нужните и изискуеми посадни гнезда за нейното предпазване. Работната група е издала и наставление неотложно да се отстрани положеният асфалтобетон, а засегнатата територия да се възвърне и облагороди.
 
Втората работна група е разкрила, че е осъществено кастрене на дървесна растителност. Зелените площи са асфалтирани, при което компактно е покрита кореновата система на съществуващата в парцелите растителност без да са оставени посадни места в сходство с условията на нормативната уредба, с което се попречва развиването и съществуването на дърветата.
 
Издадено е наставление да бъде отстранено изпълненото асфалтиране и да бъдат възобновени зелените площи, като се извършат всички нужни благоустройствени мероприятия (доставка на плодородна почва - хумус, торене, затревяване и т.н.) и озеленителни действия, в съгласие с районната администрация.
Съгласно член 58, алинея 1 от от НИПОЗССО за всички породени вреди на детайлите на зелената система на Столична община причинителят се санкционира с санкция от 1000 до 5000 лева.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР