В писмото си до ДАНС Главчев акцентира върху широкото обществено

...
В писмото си до ДАНС Главчев акцентира върху широкото обществено
Коментари Харесай

Главчев възложи на ДАНС да провери причините за спиране на Симеоновския лифт

В писмото си до ДАНС Главчев подчертава върху необятното публично неодобрение по проблема. Премиерът акцентира, че със прекъсването на последния работещ кабинков въжен превоз пораждат въпроси във връзка с екологичната и транспортната сигурност на района, както и по отношение на качеството на живота и здравето на жителите.

С оглед на функционалностите, регламентирани в член 2 от Закона за ДАНС, служебният министър-председател разпорежда на Агенцията да извърши инспекция и да го уведомява от време на време за резултатите от нея.

Симеоновският кабинков въжен превоз спря дефинитивно през предходната седмица и повече няма да бъде ремонтиран, разгласи италианската компания " ТехноАлпин ", която има българския притежател на оборудването " Витоша ски ".

От " Витоша ски " АД през днешния ден излязоха с позиция, в която обявиха, че главната причина за прекъсването на Симеоновския въжен превоз е остаряла техника, която има потребност от цялостна замяна.

" Не е рационално с поправки да се поддържат от дълго време амортизирани уреди, които при нужната нормативна среда, могат да бъдат сменени с най-модерните, които да се употребяват от софиянци и гостите на града ", обявиха от сдружението и приканиха проблема да не се употребява за политическа приложимост за следващ път.

" Витоша ски " като притежател и вложител е декларирал готовността си да модернизира оборудванията и повода това да не се случва са двата казуса в нормативната среда - признатият през 2012 год. Закон за горите и настоящия и неактуализиран проект за ръководство на Политическа партия " Витоша ". Всички междуведомствени работни групи, кръгли маси и така нататък потвърдиха това. Но досега нищо не се направи по въпроса, за което ние нямаме виновност, декларират още от сдружението и приканиха страната да обезпечи условия за рационализация и поддръжка на лифтовете в планината.

Спирането и на последния въжен превоз на Витоша провокира следващото политическо напрежение по проблема.

По-рано през днешния ден ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика две изключителни съвещания на съвета за проблема, както и организацията на придвижването в центъра на София. В телевизионно предаване Цветомир Петров съобщи, че казусът със Симеоновския въжен превоз се дължи значително на безхаберието и бездействието на предходното ръководство и по-специално на кмета Йорданка Фандъкова.

Той добави, че управлението е наясно, че има проблем и се търси решение още от декември, само че фактът, че лифтовете не са общинска благосъстоятелност прави нещата сложни. В събота Цветомир Петров предизвести, че след години на незаконно безучастие от страна на тогавашните ръководещи, сме напът да загубим дефинитивно Симеоновския въжен превоз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР