Журналистката и водеща в Канал 3 Илиана Беновска публикува във

...
Журналистката и водеща в Канал 3 Илиана Беновска публикува във
Коментари Харесай

Беновска: Г-н Радев, а, ако Гешев Ви накаже, че разпространявате фалшива новина за “смъртта“ на свободното слово?

Журналистката и водеща в " Канал 3 " Илиана Беновска разгласява във фейсбук отпратка към собствен коментар, в който насочва и въпрос към президента Румен Радев.

``
реклама

Публикуваме коментара без редакторска интервенция:

" Г-н Президент, факт е, че с “коронавирус “ против свободата на словото, Вие, заразихте Президентството още в първия ден, в който се заселихте.

Отнехте правото на публицистите да Ви питат по значимите за България въпроси.

Дадохте единствено няколко заучени и авансово записани отговори, на предварително  уговорени от Вас въпроси.

А, през днешния ден, си позволявате жестоко да нарушавате Закона за изключително състояние, като разпространявате подправена вест, че  44 Народно събрание е гласувало  ограничаването на свободата на словото и автоцензура?

Румен Радев : Народното заседание одобри закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на 13-ти март. Законът нападна последните останки от свободата на словото. Няма формулировка за „ погрешна информация “, по тази причина пък българите ги грозят тежки санкции и затвор. Експертите, публицистите и жителите ще бъдат принудени да постановат автоцензура и то в изискванията на динамична смяна на разбирането ни за пандемията, за нейното разбиране и за нуждата от различни позиции. Тази норма може да бъде използвана за интерпретиране на всяко неловко свободомислие. И още нещо значимо – съгласно признатия закон това ограничаване остава и след приключване на изключителното състояние.

Още изявленията и мнения ще намерите тук

Г-н Президент, за какво разпространявате подправена вест?

Днес! Без да ме е боязън от ковид – нито като пандемия. Нито, че Борисов ще ми постави маска, с цел да не запитвам. Ще продължа да запитвам. Ще продължа да държа в ръката си хубавичко българска алена ябълка. Символът, че можем да сме мощна, почтена и единна нация!

И, с цел да потвърдя, господин Президент, че свободата на словото е свободна, дано прозвучи, без съкращения, всяка дума от разговора ни с министър-председателя Бойко Борисов след онлайн съвещание на Европейския съвет от 17-ти март 2020 година

Борисов, сподели: „ Не мисля, дали, ме харесват! Искам да запазя в тези дни България, нашата татковина! “

Илиана Беновска : Г-н Борисов, може ли да повторите и Вие ...

Бойко Борисов : Цял ден питаш единствено ти, извинявай!

Илиана Беновска : Не съм питала, един въпрос съм задала!

Бойко Борисов : Тези номера при мен не минават!

Илиана Беновска : Защо?

Бойко Борисов : Защото по този начин! Слушам Ви една по една. Пет минути те чувам, задаваш въпроса и обясняваш отговора!

И макар бележката на Бойко Борисов, той не ми наложи цензура. Нито, пък, аз си постанових автоцензура. Ето въпросите и отговорите:

Бойко Борисов : Кажи, Беновска, сега и ти, само че единствено въпрос, без да ми обясняваш!

Илиана Беновска : Няма да Ви споделям отговора. Благодаря Ви сърдечно, господин министър председател! Искам да Ви попитам: Днес президентът Макрон каза, че „ няма да не помни нито един французин и нито една компания “ и във Франция направиха фонд „ Солидарност “. Хората се тревожат по какъв начин ще оживеят живите. Вие, можете ли да произнесете тези думи на Макрон и ще имаме ли фонд „ Солидарност “?

Бойко Борисов : Фонд „ Солидарност “ е първо бизнесът. Аз ги гледах на срещата при президента и в случай че бяхте снимали паркинга, в случай че всеки си продаде по една от колите, ще си заплати заплатите на служащите, а не да споделят „ страната “, непрестанно. Държавата е Вашата страна. Държавата съществува въз основата на налозите и въз основата на производството, което отчислява в държавната хазна и оттова се заплащат пенсии, заплати на тези, които не носят действително произвеждане – военни, служители на реда, лекари, учители и куп други длъжности.

Илиана Беновска : Имах поради елементарните хора!

Бойко Борисов : Знам какво имате поради. На Франция външният дълг е към този момент над 100%. Лесно е да се дава обещание.

Ние половин милиард лв. дадохме на ББР, с цел да подкрепяме.

От “обещано “ до „ обещано “ има огромна разлика.

Ние имаме фискален запас, той е на уеб страницата на Министерството на финансите. Той е над 10 милиарда лв.! Много елементарно и за доста малко той ще бъде изхарчен!

Ние към този момент влизаме в недостиг! От бюджетен остатък към този момент влизаме в недостиг. Ако сметнете на всички лекари и медицински сестри, в случай че тази рецесия продължи, това, което в края на месеца ще дадем в допълнение хонорари от 1000 лв. – ние ще влезем в още по-голям недостиг.

Така, че събрани пари елементарно се харчат.

Добрият собственик желае да отбрани най-много фамилията си, фамилията е нашата България, нашата татковина!

Ние елементарно ще ги похарчим. Само не ме вкарвайте мен в този популизъм! Утре го деблокирам запаса, зареждам Национален осигурителен институт и завършваме с всички популистки тематики!

Да не платим сметки за ток? Ами, те ще се натрупат. Кой да ги заплати? Другите хора?

Или да не платим сметките за вода? Ами, ние по 450 милиона на година даваме в бюджета за обществено слабите - за отопление, за всичко това, което има!

Разбирате ли? Много е сладко да излезеш и да кажеш: Дайте да освободим всичко от налози! Дайте да освободим от едикакво си! Много красиво наподобява! Коя страна действа по този метод?

Или, ние сега сме с най-нисък външен дълг. Аз мога да изтегля 5 милиарда заем! Веднага. Утре! 10 милиарда лв. и да ги раздам! Това ли е държавническото? За да ме харесат? Утре децата ни, нали, би трябвало да ги върнат. И, в случай че е унищожена стопанската система, в случай че тази рецесия продължи, по какъв начин ще ги върнат?

Аз мисля не, дали, ме харесват! Искам да запазя в тези дни страната!

Аз имам да си изкарам мандата, това е моята персонална задача - за пред себе си. Не желая да ставам президент, нито ще се занимавам повече. Имам си партия да се грижа за нея, 100 пъти съм го обяснил.

Сега, с всичките си старания, виждам да не се поддадем – дайте да изхарчим парите!

Не знаем какъв брой ще продължи това, какви ще са провалите след това. Затова се запъвам! Не, че не желая! Не, че не ми и благо да раздам!

Но, ние, раздаваме от децата, от бъдещето и от опцията по-късно да се оправим! Вижте какво споделят в Германия: Държавата, в случай че би трябвало, ще поддържа структуроопределящи предприятия, даже с опция да ги одържави, с цел да ги оздрави. Защото, в случай че падне “Луфтханза “, нали, сами разбирате? А полетите стопираха, освобождават се скъпо струващи водачи, стюардеси, навигационен личен състав. Кризата е страховита! 45 милиарда за 70 милиона страна е нищо, единствено “Луфтханза “ ще ги вземе. Хайде да не приказвам с имена, че на следващия ден някой ще каже, че съм приказвал, само че това фактически са същински проблеми.

Ние ще подпомогнем, през целия ден считат и там, където потегля да умира нещо, ще го подпомогнем!

Но! Ние би трябвало да се активизираме - бизнесът и всички. Нали, ти, отговорих? Благодаря!

Илиана Беновска : Благодаря Ви сърдечно, нека и Вашите министри по този начин да могат да дават отговор!

Г-н Радев, а в случай че Гешев Ви накаже,че разпространявате подправена вест за „ гибелта “ на свободното слово?

Да бъдем здрави!

Аз съм Беновска и запитвам. "



PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР