Журналистка от руския Первый канал призова за спиране на войната

...
Журналистка от руския Первый канал призова за спиране на войната
Коментари Харесай

Редакторка протестира в пряк ефир по централната руска телевизия

Журналистка от съветския Первый канал прикани за прекъсване на войната в Украйна по време на централната новинарска емисия " Время ". Докато известната водеща Екатерина Андреева приказва за глобите, наложени на Русия, друга жена изненадващо влезе в кадър зад тила й и издига транспарант с надпис: " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са против войната ", заяви Българска национална телевизия. 

По информация на някогашния основен редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов това е редакторът Марина Овсянникова.

Малко по-късно родената през 1978 година Овсянникова качи и видео в YouTube, в което съобщи, че протичащото се в Украйна е закононарушение, а Русия - агресор. Видеото бе свалено.

" Отговорността за тази експанзия е единствено на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние в никакъв случай не сме били врагове. Русия би трябвало незабавно да приключи тази братоубийствена война, нашите нации могат да се помирят ", сподели Марина Овсянникова.

Первый канал е почнал инспекция за " случая ".  В момента Овсяникова се намира в полицейското ръководство на квартал Останкино. 

„ Може да бъде подведена под отговорност, в това число по член 20.3.3. от Кодекса за административните нарушавания („ Публични дейности, ориентирани към дискредитиране на потреблението на въоръжените сили на Руската федерация за отбрана на ползите на Руската федерация и нейните жители, поддържайте интернационалния мир и сигурност " ) ", сподели източник на ТАСС. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР