Журналисти от световните медии имаха близка среща от третия вид

...
Журналисти от световните медии имаха близка среща от третия вид
Коментари Харесай

Близки срещи от третия вид: Мистерията на мексиканските извънземни

Журналисти от международните медии имаха близка среща от третия тип с хипотетичните остатъци на извънземни, открити в Мексико.

За Хайме Маусан – мексикански публицист и дълготраен НЛО запалянко – това е едно от най-важните открития за човечеството. Но за международните учени тези две дребни мумифицирани тела с удължени черепи и три пръста на всяка ръка са стар и към този момент изрично непризнат опит за илюзия.

Причината е удостоверение на човек с име Дейвид Груш – някогашен анализатор за американското Министерство на защитата

Представянето „ под звуци на фанфари “ на телата в конгреса на Мексико тази седмица още веднъж провокира голяма полемика в света.

Снимка: Getty Images

Агенция Ройтерс имаше опцията да снима от близко телата на хипотетичните извънземни. Описват ги като „ антично изглеждащи “ и с човешки характерности – две очи, уста, две ръце и два крайници. Според Маусан останките са открити през 2017 година в Перу покрай линиите Наска.

Журналистът твърди, че има доказателства, че телата не са от този свят. В обществените мрежи и по време на излушването му в мексиканския конгрес Маусан споделя теоретичен разбор и изследвания, съгласно които телата са на към 1000 години и не са свързани с нито един скотски тип на нашата планета.

Снимка: Getty Images

Едно от телата се допуска, че е женско, защото в него били открити яйца.

„ Това е най-важното нещо, което се е случвало на човечеството. Този феномен е единственото, което може да ни сплоти като човечество “, споделя журналистът.

В същото време уважаваният перуански антрополог Елза Томасто-Каджиджао е недоволна, че на сходни изказвания медиите не престават да обръщат внимание. „ Това, което сме казвали в предишното, още важи. Но каквото и да споделяме, към момента има хора, които имат вяра в тези неща. Какво да създадем? “, споделя тя.

Снимка: Getty Images

Мистерията с тестването

Според Маусан данните от ДНК разбор на останките, както и въглеродното датиране, са поръчани персонално от него. В същото време обаче мексикански академик, по молба на Ройтерс, преглежда още веднъж резултатите.

Той открива, че те демонстрират безусловно естествен състав за живот на Земята.

Маусан в допълнение обърква изказванията – пред Ройтерс той декларира, че тестванията са осъществени върху безусловно друго трето тяло, което към момента се намира в Перу, само че било идентично на двете, показани пред конгреса.

Снимка: Getty Images

„ Открито е на същото място. Има безусловно същите физически белези, същото е “, споделя той пред публицистите.

Маусан несъмнено не за първи път попада в полезрението на публицисти. В предишното негови изказвания за остатъци от извънземен живот биват съществено подложени на критика от научния свят. През 2017 година взе участие в документален филм за линиите Наска и тела, открити покрай тях. Според Маусан останките са на извънземни, а съгласно антропологичния разбор – това са човешки мумии, които са преправени да наподобяват необикновено.

Сега Маусан разгневи перуанските управляващи.

Снимка: Getty Images

Министърът на културата на Перу Лесли Уртеага зададе въпроса по какъв начин тези остатъци изобщо са напуснали страната и по случая е стартирано следствие.

Резултатите от ДНК разбора са прегледани от още двама учени – Хосе де Хесус Залче Бенитез, шеф на Института по здравни науки в Мексико, и Хулиета Фиеро – академик от университета в Мексико.

Според Бенитен ДНК данните „ не съответстват с безусловно нито един документиран жив организъм на нашата планета “. За Фиеро обаче мистерията изобщо не е толкоз огромна.

Снимка: Getty Images

По думите ѝ въглеродното датиране е посочило, че останките от тъкани и кости в мумиите са от разнообразни тела, а не от едно само. Отделно радиоактивният изотоп въглерод-14, който се всмуква от живите организми и по-късно изчезва с времето, надали участва в атмосферата на други планети.

„ Тези резултати не демонстрират нищо мистериозно “, споделя Фиеро.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР