Журналисти от сайта InsideEVs поставиха нов рекорд в неофициалното състезание

...
Журналисти от сайта InsideEVs поставиха нов рекорд в неофициалното състезание
Коментари Харесай

Porsche Taycan счупи рекорда на Tesla за прекосяване на Щатите

Журналисти от уеб страницата InsideEVs сложиха нов връх в неофициалното съревнование за най-бързо пресичане на Съединените щат с електрически автомобил. Тримата запалянковци са съумели да изминат дистанцията от източния до западния бряг на Северна Америка за 44 часа, 25 минути и 59 секунди с Porsche Taycan 4S.

За рисковия 4 500-километров преход от Ню Йорк до Лос Анджелис, прочут като Cannonball Run, е употребена версията с оптимален обхват 460 км. Основен проблем при съставянето на маршрута е било разположението на зарядните станции.
 Porsche Taycan счупи върха на Tesla за пресичане на Щатите

Мрежата Tesla Supercharger е недостъпна за Porsche и се е наложило " тайканът " да бъде зареждан на терминали на компанията Electrify America. Това е наложило изцяло друга тактика за местата, времето и скоростта на зареждане.
 Porsche Taycan счупи върха на Tesla за пресичане на Щатите

Инициаторът на опита за връх Кайл Конър споделя, че екипът се е опитвал да кара по-скоро икономично, в сравнение с допустимо най-бързо. Средната скорост в трансконтиненталния пробег е била 100 км/ч, въпреки че тук-там " тайканът " е достигал 250 км/ч.

Предишният връх за най-бързо пресичане на Съединени американски щати с електрически автомобил бе подложен също от Кайл Конър през август 2019 година с Tesla Model 3 за време 45 часа и 16 минути. Абсолютният първенец в Cannonball Run е Audi A8 L - през април 2020 година немската лимузина стигна от Ню Йорк до Лос Анджелис за 26 часа и 38 минути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР