Журналисти от испанското автомобилно издание km77 тестваха новия градски субкомпактен

...
Журналисти от испанското автомобилно издание km77 тестваха новия градски субкомпактен
Коментари Харесай

Toyota Aygo X се провали на лосовия тест

Журналисти от испанското автомобилно издание km77 тестваха новия градски субкомпактен автомобил Toyota Aygo X с обичайния „ лосов тест “, при който тестовата кола би трябвало внезапно да смени лентите - като че ли среща същинско затруднение - в прилежащата лента, без да допира нито един конус, оставайки в границите на коридора и по-късно да се върне в личната си лента. Иновацията обаче не се вписа в заложената рамка и провокира рецензии от специалистите.

За да се смята една кола за безвредна за елементарния лидер, тя би трябвало да извърши маневра за промяна на лентата в конусен кулоар, без да удари нито един, със скорост минимум 77 километра в час. Не всички коли обаче съумяват да създадат това.

Компактният кросоувър с предно задвижване има трицилиндров атмосферен мотор с мощ 72 конски сили и макар нараствания луфт и офроуд бодикит е извънредно градски модел. От теста излиза наяве, че новата Toyota се отличава с очебийно недозавиване, което разрешава да се избегне трудността, само че прави доста мъчно безвредното връщане в лентата след привършване на маневрата.

Въпреки всички опити оптималната скорост, при която компактният кросоувър не съборя нито един конус, остана 70 километра в час. Експертите акцентират, че колата няма сцепление, което може да поради гумите Michelin e-Primacy, които са фокусирани най-вече върху икономичността, а не върху ръководството. Вижте.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР