Журналистът Иван Такев размаза Плевналиев с убийствена публикация в социалната

...
Журналистът Иван Такев размаза Плевналиев с убийствена публикация в социалната
Коментари Харесай

Журналистът Иван Такев размаза Плевналиев с убийствена публикация в социалните медии!

Журналистът Иван Такев размаза Плевналиев с убийствена обява в обществената медия Facebook. Ето какво написа той:

"Днес е 10 ноември и всички се пробват да интерпретират събитията от този ден преди 30 години, множеството от които не са били директни очевидци на събитията от този петъчен ноемврийски ден на 1989 година!

Връх на фарсовото изкривяване на случилото се през този ден е признанието на един позъкъснял антикомунист, комунистически потомък на номенклатурен кадър от Пиринско - Р.Плевнелиев, който със "собственоръчно изработен афиш от тапети " е участвал на фиктивен протест на 10.11.89!

Напълно поддържам казаното от Петко Симеонов, че София посрещна новината за рухването на Живков в тишина. "Прибрах се към 10 часа. В градския превоз - безмълвни, споглеждащи се хора. Разменяха се дискретни усиивки.Нямаше протест, шествие и прочие. София посрещна новината в тишина! "

Това е безспорната истина. Вечерта след централната емисия ПСН, в която оповестиха за решението на пленума да бъде освободен Тодор Живков, аз и един мой другар фотограф обиколихме централните софийски улици с цел да запечатаме националния екстаз и възторг, само че видяхме това, което споделя Петко Симеонов - пусти и безмълвни софийски улици!

Почвам към този момент на смешка да споделям, че провинен на неслучилите се очаквания е Васко Кръпката, който пееше - "Комузнзмът си отива- спете спокойто деца! " И множеството хора спяха умерено с вяра, че смяната ще се случи от единствено себе си, само че хора като Плевньо не спяха или по скоро "спяха по паркинзите на Германия " с цел да създадат кинтите, с които изкупиха материалните активи на страната!

Не че нямаше предизвестия, че това което се случи ще се случи! На първия протест на Съюз на демократичните сили на 18.11.89, от който мъчно към този момент ще намерите цялостен запис, комунистът А.Вагенщайн сподели нещо, което се трансформира в горчива действителност!

Той сподели тогава- "Внимавайте младежи да не подмажат с вас колелата на демокрацията и да не ви излъжат "! Но кой да слуша!? Понесени на крилата на ентусиазма от рухването на стената, мнозина имаха вяра, че след някой и различен ден у нас ще стане като в Германия и Франция! И по този начин към този момент 30 години се влачиме в прехода! "

Иван Такев- Фейсбук
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР