Журналистът и бивш евродепутат Николай Бареков коментира ексклузивно пред агенция

...
Журналистът и бивш евродепутат Николай Бареков коментира ексклузивно пред агенция
Коментари Харесай

Николай Бареков ексклузивно пред ПИК: Завеждам дело за клевета и обида срещу Кирил Петков! Интервюто му пред Сашо Диков приличаше на френска любов между двама мъже

Журналистът и някогашен евродепутат Николай Бареков разяснява извънредно пред организация ПИК вчерашната офанзива на премиера Кирил Петков против него и против колежката ни - водещата на ПИК TV Ива Николова. Припомняме, че министър-председателят разгласи в предаването на Сашо Диков, че Николай Бареков е под дъното, а Ива Николова - в помията. Пред медията ни журналистът и някогашен евродепутат съобщи, че ще съди Петков за клюка и засегнатост.

- Г-н Бареков, да стартираме с думите на премиера Кирил Петков, който нощес атакува Вас и колежката ни Ива Николова, като съобщи, че тя е в " помията ", а вие сте " под дъното ". Как ще коментирате тези обиди и директни нападки от страна на премиера?
свързани новини78785на 04.02.2022134016на 04.02.2022
- Да се хванем от съответната дума с малко възприятие за комизъм. Да, положение под дъното има и в това положение сега е премиерският мандат на Кирил Петков. Дълго време ние българите говорихме, че сме стигнали дъното, а в действителност дъното, което стигнахме при Кирил Петков, е копаене на остарялото дъно, с цел да забележим какво има под него. Явно това беше опитът, който хората взеха решение да си причинят. Разбира се, две трети от хората не са дали своят вот за никого, а за Кирил Петков не са дали своят вот от 10 българи - 9.

Поведението на господин Петков от през вчерашния ден, мога да го дефинира като скандално, за което ви споделям, че аз ще си потърся правата в съда, ще го осъдя, тъй като той си разреши да сипе квалификации и обиди в директен ефир.
свързани новини517042преди 17 часа
Също по този начин желая да кажа, че тук има един доста по-сериозен детайл. Той говореше в качеството си на министър председател и на човек с най-голяма власт в страната и си разреши да нападна по този начин брутално, пред безучастния взор на Сашо Диков, медии, които са неуместни за него. Той разяснява цели медии, имайки поради предаване, което се е излъчило по ПИК TV.

Това прави нещата изключително рискови, тъй като същият Кирил Петков малко по-рано денем и по същото време в това предаване обещаваше арести на хора. И аз бих задал въпроса - кой е той, че ще арестува някой? Кой е той? Той може да има голяма власт, само че арестите се правят от Министерство на вътрешните работи за 24 часа и от прокуратурата за по-дълго време. Той какъв е станал - вътрешен министър, началник на ДАНС или прокурор?

Кирил Петков няколко пъти към този момент сменя функциите си, несъмнено от неукост и от необразованост. Той е извънредно малоумен човек. Той не знае какво е разделяне на управляващите.

Така че думите на Кирил Петков по отношение на двама публицисти, в лицето на моя благосклонност и на Ива Николова, дълготраен мой сътрудник публицист, те са към този момент доста рискови и са сложени в различен подтекст. Нас ни заплашва министър-председателят на Република България.

- Смятате ли, че той желае да ви отнеме свободата на словото, което ни е останало на нас като медия и на вас като публицист?

- Ами ние сме останали няколко медии, които приказваме сериозно за него. Всички сътрудници - Би Ти Ви, Нова телевизия, “Евроком “, държанието на Сашо Диков беше позорно. Аз търсих Сашо Диков по време на изявлението и след изявлението за право на отговор, да защитя себе си, тъй като ние това предаване го гледахме дружно с моето семейство. И бях наименуван пред децата и пред най-близките ми хора " подлудял ", той по този начин ме назова.

- Приемате ли тези думи като засегнатост и като пряк удар по вашите имидж и добро име, които толкоз години градите...

- Искам да кажа, че нямам проблем с това, тъй като кой е Кирил Петков, че да ме наскърбява? Нека той да види себе си, да види отношението на хората към него.

И в този момент най-важното. Аз тук не имам предвид дори Кирил Петков. Кирил Петков е сламен човек, кукла на конци. Всички знаем, че зад него седи олигархът Иво Прокопиев. И тъй като аз съм от 15 година жертва на правосъдния произвол и на правосъдната офанзива, която Иво Прокопиев реализира против мен - аз съм съден и наказан за десетки хиляди левове от Прокопиев и Лозан Панов, неговия арбитър във Върховния съд, с цел да ми се запуши устата.

И когато в този момент Прокопиев си постави министър-председател, аз мисля, че той, Прокопиев, приказва през устата на Кирил Петков. Така схващам офанзивата.

- Между другото, вие постоянно коментиране държанието на публицистите от националните малките екрани и в тази връзка да ви попитам - допускам помните, когато Бойко Борисов несъзнателно обиди публицистите, наричайки ги мисирки. Тогава се нададе един писък, асоциации, АЕЖ, Съюз на българските журналисти, до момента в който в този момент няма никаква реакция от страна на сътрудниците ни.

- Ами откакто публицисти са обиждани на " кал " и на " дъно " от Кирил Петков, задавам този въпрос - къде е журналистическата взаимност? Къде са сътрудниците от Нова телевизия, от Би Ти Ви, от подведомствения на Иво Прокопиев и на " Капитал " Съюз на европейските публицисти, къде са те?

Нито един министър-председател в историята на България, в това число и най-силните, най-циничните, както бяха упрекнати - Иван Костов и Бойко Борисов, не са живели в подобен медиен комфорт. Случайният човек Кирил Петков, който се появи отнякъде лятото на предходната година в нарушаване на Конституцията на България, досега не е получил нито един неуместен въпрос от публицист от малките екрани в България! Нито един! Те му оферират, извинявайте, само че Цънцарова го беше поканила предходната седмица - нейният минижуп беше, видяхте какъв е. Сашо Диков нощес, аз му го написах, ще го кажа и пред вас - това не беше изявление с политик, а беше френска обич сред двама мъже, като в ролята на по-слабия беше Сашо Диков. Той се държа безобразно. Те са пиари на властта и на Кирил Петков.

Този балон към този момент се спука. Кирил Петков скоро ще си върви. Искам по-късно да видя всички, които са му прислужници, подлоги и маши, на тази маша на Иво Прокопиев, с какви очи ще гледат своите фенове и своята аудитория?

- Добър въпрос. Ще забележим. Да ви попитам финално - казахте, че ще си потърсите правата, ще заведете дело против Кирил Петков за клюка и засегнатост.

- Веднага споделям - първо ще заведа дело за клюка и засегнатост против него. Второ, въпреки всичко да не забравяме, че през вчерашния ден Кирил Петков обиди с изключение на татко на пет деца, какъвто съм аз, български жител, той обиди публицист, неуместен нему, само че той обиди човек, който е бил в Европейския парламент на най-високо равнище.

За разлика от Кирил Петков, аз съм виждал Джо Байдън и Доналд Тръмп онлайн. И съм бил пет пъти в Белия дом при двама президенти.

Искам да кажа, че ще приготвя доста сериозен сигнал за офанзивата против мен от настоящ политик и министър председател на Република България, който може би след към две седмици - и тук ще помоля за подпомагане сътрудниците от ПИК, както и от уеб страницата " Афера ", на който аз съм помощник, да го внесем дружно. Той ще бъде импортиран в американското посолство, тъй като Кирил Петков парадира с тяхната поддръжка, той по този начин прави пред хората. Също по този начин сигналът ще бъде импортиран и в Европейския парламент, на който аз съм бил представител 5 години на най-високо равнище. Аз бях заместник-председател на една от най-големите групи в Европейския парламент - тази на консерваторите. Представлявах Европейския парламент на равнище дипломация в две трети от света. Аз имам над десетки задачи като посланик. Ще сезирам и Държавния департамент на Съединени американски щати, в който съм бил чест посетител, за държанието и за натиска, който олигархичният кръг " Капитал " реализира върху медиите в България.

Ще прибавя и че в този сигнал ще приложа и това, което предложи тази седмица една от " мисирките " от парламентарната група на Политическа партия, която изиска затвор за публицисти, които имат сериозно отношение към властта. Бивша сервитьорка, тя не е и мисирка, тъй като мисирките би трябвало да имат въпреки всичко някакъв стаж в медиите. Всичко това принизява България не до 113-о място на свободата на словото, ами ние сме покрай страни с тоталитарни режими.

В момента тоталитарният режим е на кръга " Капитал " и на неговото прокси Кирил Петков, който, отново желая да отбележа, е един сламен човек, кукла на конци, един човек с неговите зависимости. Най-опасното при Кирил Петков е не неговата неукост и необразованост. Най-опасното е, че той е подвластен човек, а ние не знаем неговите зависимости. Ние не знаем този човек с какво го държат. Но явно го държат и му натискат копчето.

В момента господин Прокопиев, който 15 година си разчиства сметките с мен по тази причина, че го нарекох олигарх и че той забогатя по времето на приватизацията на Иван Костов и за една нощ стана милиардер, този човек сега си разчиства сметките с мен и с с неуместни - тук споделям публицисти и политици, посредством Кирил Петков.

- Последно да ви попитам. Атаките на Кирил Петков и Иво Прокопиев няма да ви спрат и няма ви уплашат допускам, както и организация ПИК в тази ситуация - нас няма да ни спрат и уплашат.

- Бих споделил, че сега рейтингът на организация ПИК е в небесата и откакто дълги години вашата медия беше упреквана, че надали не е пособия на ръководещите, в този момент вашата медията е една от авторитетните медии в България, която медия е на страната на обективната публицистика. Това е истината.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР