Журналист от турската държавна Анадолка агенция бе уволнен вчера, след

...
Журналист от турската държавна Анадолка агенция бе уволнен вчера, след
Коментари Харесай

Уволниха журналист от Анадолската агенция след задаване на неудобен въпрос

Журналист от турската държавна Анадолка организация бе уволнен през вчерашния ден, откакто зададе въпрос по отношение на обвинявания, отправени от мафиотски необут против министъра на вътрешните работи, оповестява Агенция Франс Прес.
Още по тематиката
От три седмици избягалият от страната незаконен необут Седат Пекер разгласява в Ютюб видеа, в които упреква членове на държавното управление и на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в разнообразни закононарушения и корупция.

В едно от видеата Пекер излезе с изказване, че министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу му е дал защита и " го е уведомил скрито " за започване на следствие против него предходната година, с цел да му даде опция да избяга от Турция преди да бъде задържан.

Подложен на напън от опозицията да подаде оставка, Сойлу, един от най-влиятелните членове на държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган, отхвърли изказванията на Пекер.

В този подтекст публицист от Анадолската организация провокира разстройване нощес като изиска реакция по случая на конференция на министъра на индустрията и технологиите Мустафа Варанк и министра на земеделието Бекир Пакдемирли.

Под смаяните погледи на двамата министри репортерът Мусаб Туран попита дали държавното управление има проект за излаз от този скандал и дефинира Сойлу като персона, чието " име се асоциира със съществени морални провинения ", споделяйки, че изпитва " позор ".

Видеозапис на тази сцена бързо се популяризира в обществените мрежи.

Анадолската организация бързо разгласява известие за уволнението на нейния чиновник, обвинявайки го в нарушение на " журналистическите правила " и в осъществяване на " политическа агитация ".

" Ние сезирахме прокурор за бързо предприемане на следствие, с цел да се ревизира дали /журналистът/ принадлежи към терористична формация ", уточни организацията.

" Тези, които се пробват да навредят на престижа на нашата страна, ще си платят цената за това ", предизвести в Туитър ръководителят на дирекцията по връзки на турското президентство Фахреттин Алтун.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР