Журналист на Дарик радио Бургас спечели награда на Антикорупционния фонд

...
Журналист на Дарик радио Бургас спечели награда на Антикорупционния фонд
Коментари Харесай

Лалка Димитрова от Дарик Бургас получи наградата Червена линия на Антикорупционния фонд

Журналист на Дарик радио Бургас завоюва премия на Антикорупционния фонд „ Червена линия “ за 2022. Лалка Димитрова беше отличена за следствие от месец октомври тази година, обвързвано с фрапиращи съвпадения в бланкетните заявления за регистрация на мигрантите, хванати в Бургас.

Наградата е в категория „ Утвърждаване на правилата на върховенството на правото “ и беше връчена на публична гала през днешния ден, Международния ден за битка с корупцията, след селекция от журналистически материали на районни медии от цялата страна.

Журналистическият материал за погрешната информацияв посочените от хванатите мигранти бланкетни заявления е тясно обвързвана с следствието на Лалка Димитрова от Дарик Бургас от 2016 година, когато упрекнат за незаконен трафик на бежанци завоюва социална поръчка на " Гранична полиция " за превоз на нелегално минали лица и арестувани лица навътре в страната.

Наградата й беше връчена от председателяна журито доцент доктор Георги Лозанов и шефа на Антикорупционния фонд - Бойко Станкушев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР