Журито взе историческото си решение за по-малко от три часа:

...
Журито взе историческото си решение за по-малко от три часа:
Коментари Харесай

Историческа присъда: Тръмп осъден за сексуално посегателство

Журито взе историческото си решение за по-малко от три часа: Независимите правосъдни заседатели във Федералния съд в Манхатън счетоха за потвърдено, че Доналд Тръмп е направил полово посягане против писателката и журналистка Джийн Карол. Те присъдиха на ищцата обезщетение от пет милиона $ за нанасяне на телесна увреда и за уронване на репутацията. Съдебните заседатели обаче отхвърлиха обвиняването в обезчестяване.

Обвинения в клюка и посягане

Карол беше обвинила Тръмп, че я е изнасилил в съблекалнята на първокласен повсеместен магазин в Ню Йорк в средата на 90-те години. " Той смъкна чорапогащника ми, беше битка " - по този начин Карол разказва случилото се в изявление за CNN през 2019 година, като прибавя: " Искам всички дами да знаят: Не стоях просто по този начин, не бях парализирана - борех се. Това завърши бързо. Беше безусловно срещу волята ми. И аз избягах на открито. "

Джийн Карол осъди Тръмп за полово посегателствоСнимка: Seth Wenig/AP/picture alliance

Колумнистката на списание " Elle " към този момент беше направила обществено притежание обвиняването си през 2019 година против тогавашния президент. Тогава Тръмп я упрекна в неистина. Карол " не била негов вид ", сподели той пренебрежително по време на чуване през 2022 година По-късно обаче се оказа, че той е объркал Карол с някогашната си брачна половинка на фотоси, които са му били показани. Под клетва Тръмп е свидетелствал през 2022 година, че не знае нищо за нея и че тя е психологично болна.

Множество обвинявания от разнообразни дами

Карол в началото стартира да съди Тръмп за клюка. Миналата година тя подаде спомагателен иск - за хипотетично обезчестяване. Множество дами упрекват Тръмп в полови похищения, стигащи до обезчестяване. Той постоянно е отричал тези обвинявания. С актуалната присъда някогашният президент на Съединени американски щати за първи път ще бъде измамен под юридическа отговорност за това. Адвокатката на Карол, Каплан, се обърна към правосъдните заседатели в заключителната си тирада и моли Тръмп да бъде държан виновен за дейностите си, тъй като даже някогашният президент не трябва да е над закона.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР