Жребият на Australian Open предложи на феновете изключителната възможност да

...
Жребият на Australian Open предложи на феновете изключителната възможност да
Коментари Харесай

Няма да гледаме първия братски сблъсък в историята на АТР

Жребият на Australian Open предложи на почитателите изключителната опция да гледат през 2018 година първия в историята на мъжкия тенис на равнище АТР или Голям шлем конфликт сред двама братя. Това можеше да се случи в трети кръг сред Александър и Миша Звереви.

Световният номер 4 мина сполучливо през първото си затруднение в Мелбърн - 6:1, 7:6(5), 7:5 над Томас Фабиано от Италия, само че по-големият брат Миша се отхвърли при 2:6, 1:4 (изоставане с един брейк) против Хьон Чун - победител в първото издание на “Финалите на идната генерация” в края на предходната година.

Funclickearn - https://t.co/EDcIoErtym
Alexander Zverev: My brother still makes fun of me
Alexander Zverev
Alex... pic.twitter.com/RGGvI66Ywr
— Funclickearn (@funclickearn) January 16, 2018
Причината за отказването на Миша Зверев е сложна - той не е упражнявал изключително доста в паузата сред двата сезона, тъй като страда от вирусна зараза, а и от изгаряне на кожата на лявата си ръка през последните две седмици. Поради болките в ръката и вируса той не е упражнявал задоволително за началото на новата акция и надлежно не се намира в оптимална физическа форма.

Зверев стартира Australian Open като 35-и в международната класация и финален 32-ри подложен в главната скица, тъй като Анди Мъри и Кей Нишикори, които са над него, не се включиха в конкуренцията. За негово страдание обаче той ще изпадне от топ 50 след края на шампионата от Големия шлем, тъй като трябваше да пази 360 точки от стигането до четвъртфинал през 2017-а, когато по пътя към него отстрани тогавашния международен номер 1 Мъри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР