Не би било грешно да кажем, че както сред писателите

...
Не би било грешно да кажем, че както сред писателите
Коментари Харесай

Звездни истории - книгите, написани от знаменитости, които си струва да прочетем

Не би било неверно да кажем, че както измежду писателите има звезди, по този начин и измежду звездите има писатели. Разликата обаче е, че писателите печелят известността си с помощта на творбите си, до момента в който звездите първо стават известни, а по-късно вземат решение да опишат живота си в книга.
 Джеймс Мидълтън и записките му Meet Ella: The Dog Who Saved My Life за кучето му Ела
И братът на Кейт Мидълтън - с автобиографична книга

Ето защо ще става дума в нея

Не е изненадващо, че звездите пишат най-вече записки. Все отново се допуска, че животът им е изпълнен с забавни прекарвания, за които почитателите им нямат самообладание да схванат " от кухнята ". В най-хубавия случай биографичната книга е като един реален портрет на " същинския човек " оттатък обществената му фасада.

От Vogue са създали селекция с цели 41 мемоарни книги от известни персони, които съгласно тях си коства да прочетем. Ние подбрахме осем от тях, към които българските читатели имат интерес, защото към този момент са издадени от родни издателства. Освен това може да ги открием и купим с отстъпка в границите на Панаира на книгата, който се организира до 2 юни.

" Жената в мен " от Бритни Спиърс

Певицата написа записките си след дълго очакване от почитателите си, когато към този момент е освободена от въздействието и контрола на татко си.

След години папарашки тормоз и изменничества от хората, на които е имала доверие,  е подготвена да показа своята истина. Прави го с дълбока откровеност и положително чувство за комизъм.

" Резервният " от принц Хари

Това е книга, която безспорно е предизвикала интерес у хората, които се вълнуват от английското кралско семейство.

Гледната точка на обаче си заслужава да се прочете и от всеки, които не е наложително да следи изкъсо фамилията. Защото с изключение на всичко друго " Резервният " визира и доста всемирен тематики - като да вземем за пример за скръбта, любовта и основаването на дом.

" Моята история " от Мишел Обама

Мемоарите на някогашната първа дама на Съединени американски щати са от тези книги на звезди, които, затваряйки последната страница, карат читателя да се усеща по този начин, като че ли до момента е прекарвал време с създателя и го познава персонално.

" Моята история " кара всеки, който се допре до нея, да почувства  като собствен другар. Но и в това време ни припомня, че в последна сметка всички сме хора, без значение от статуса.

" С любов, Памела " от Памела Андерсън

Познаваме я като секссимвол, само че истината е, че това е просто облик, който ѝ е натрапен. В книгата си  се разкрива такава, каквато е, само че малко хора познават - просто едно срамежливо момиче от остров Ванкувър.

Страниците на " С любов, Памела " тя изпълва със мемоари от детството си и размишления за преследването на фантазиите си, ловко съчетавайки прозаичност и лирика.

" Приятели, любовници и огромното извънредно нещо " от Матю Пери

Мемоарите си артистът от " Приятели " издаде малко преди да почине. В тях той споделя живота си от ранните си години, като минава към интервала, в който доближава известността си. Не пропуща и най-тежката си борба - тази със зависимостта към опиатите и алкохола.

" Приятели, любовници и огромното извънредно нещо " към този момент е налична и като аудио книга в Storytel, където можем да я чуем с гласа на артиста, който озвучава на български  в хитовия сериал " Приятели ".

" Разказвачът: Истории за живота и музиката " от Дейв Грол

Задължително четиво за всеки меломан, разпален по рок музиката.

В мемоарната си книга  поставя фокуса си върху своите години като част от групите Nirvana и Foo Fighters.

" Открито " от Андре Агаси

Автобиографията на един от най-популярните за времето си тенисисти не споделя историята, която всеки чака от един състезател. В нея няма да прочетем за това какъв брой компликации и жертви коства пътят към триумфа в спорта. За сметка на това обаче ще прочетем откровения роман на едно момче, което става тенисист поради упоритостите на личния си татко, който също е тенисист.

В " Открито "  споделя и триумфите си - да вземем за пример възраждането в края на кариерата си, втория си брак, който се оказва повече от благополучен, както и филантропската си активност, която трансформира живота на доста деца в неравностойно състояние.

" Зелени светлини " от Матю Макконъхи

Актьорът написа книгата си на база персоналния си дневник, който си е водил. А в него е имало и стихотворения, и фотоси, та даже и предписания.

В записките си  споделя и по-дълбоки неща, като персоналната си философия за справяне с провокациите в живота, както и какво значи да продължаваш да " хващаш зелени светлини ", минавайки през компликациите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР