Животните са наистина удивителни със своите умения и характеристики –

...
Животните са наистина удивителни със своите умения и характеристики –
Коментари Харесай

7 факта, които ще ви изненадат за най-симпатичните животни на Земята

Животните са в действителност удивителни със своите умения и характерности – като се стартира от това, че имат имена, мине се през сродните души и стигнем до равнището на просветеност.

Ето няколко удивителни обстоятелството, които сигурно ще ви впечатлят:

1. Повечето пингвини са моногамни.

Повечето пингвини имат единствено един сътрудник за целия си живот. На всичкото от горната страна оферират „ брак “! Мъжките дават на женската камъче и в случай че го одобри, стават сътрудници за цялостен живот. Тези пингвини употребяват камъчетата, с цел да построят и дома си – гнездо върху скалистите крайбрежия.

2. Делфините си имат имена.

Делфините споделят между тях чрез подсвирквания. Анализът им демонстрира, че по всяка възможност се назовават между тях по име. Използват тъкмо избрани звуци, които се повтарят според от това към кого се обръщат.

3. Слоновете не могат да скачат.

Могат да тичат бързо, само че не и да скачат. Тази специфичност се дължи на огромното им тегло, на прекомерно слабите мускули на краката и на негъвкавите им глезени.

4. Крокодилите са чувствителни.

Крокодилите имат дребни сензорни бабунки по цялото си тяло, които им оказват помощ да плануват смяната в налягането на водата, да усетят придвижване, до момента в който ловуват. Главата на крокодила по всяка възможност е по-чувствителна, в сравнение с върхът на пръстите при хората.

5. Носорозите са родственици на конете.

Не бихте познали, в случай че ги погледнете, тъй като по-скоро бихте ги свързали с хипопотамите. В реалност обаче не е по този начин. Конете са измежду най-близките им генетично животни. Магаретата и зебрите са също техни генетични сродници, което демонстрира какво огромно „ семейство “ са и по какъв начин са еволюирали, с цел да се приспособяват към средата.

6. Рогът на нарвала е всъщност… зъб!

Нарвалът е арктически кит. Хората си мислят, че рогът на нарвала е нещо като рога при еднорога, само че в действителност е зъб, който пораства отвън устата му. При мъжките доближава до размер над 3 метра! И още нещо – върху него има близо 10 милиона нервни окончания, което го прави извънредно сензитивен.

7. Мъжките прилепи пеят.

Мъжките прилепи пеят любовни песни, с цел да привлекат женските, написа Обекти. В интерес на истината е открито, че употребяват своя граматика и словоред. Това е много извънредно за бозайниците и ги приближава до сладкопойните птици.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР