Живеещите в 4 големи жилищни блока в столичния квартал Младост

...
Живеещите в 4 големи жилищни блока в столичния квартал Младост
Коментари Харесай

В Младост протестират срещу кмета за забавено саниране

Живеещите в 4 огромни жилищни блока в столичния квартал " Младост 4 " стачкуваха поради бавещо се саниране на постройките. То не е почнало, макар че процедурите са завършили и са определени компаниите, които ще извършат ремонтните работи.

Жителите на блоковете 451, 457, 220 и 213 упорстват кметът на регион " Младост " да завърши процедурата за саниране на блоковете и определените реализатори да стартират работа.

Процедурата е стартирана още преди пет години, а още нищо не е направено, споделят те: „ Решението на кмета е, че не е стартират или че не е видял някакви подписи не е тъкмо по този начин, тъй като той е бил тъкмо от тази администрация предходните четири години “.

„ Всичко е въпрос на благосклонност. Ако няма реакция, ще отидем към малко по-сериозни законови дейности “.

„ Ще сезираме съответните органи, има пълномощия Столичната община, Министерство на регионалното развитие, в последна сметка пълномощия има и прокуратурата “.

В писмо до медиите районният кмет на „ Младост “ проектант Стефан Стефанов декларира, че публичната поръчка за саниране на блоковете не е завършила.

Назначената от него комисия за разглеждане на офертите се чака да завърши работа до 13 март, когато изтича удълженият едномесечен период, поискана от ръководителя на комисията на тази поръчка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР