Живеем във времена, в които социалните медии превръщат най-обикновените хора

...
Живеем във времена, в които социалните медии превръщат най-обикновените хора
Коментари Харесай

Психолог: Европа е първа по пиене през пандемията

" Живеем във времена, в които обществените медии трансформират най-обикновените хора в невероятни експерти ", сподели пред БНР психологът Росен Йорданов в коментар на публичните настройки " за " и " срещу " имунизирането против COVID-19.

Той изрази очакване и в тази обстановка да се случи обичайното за българите:

" Ще се снишат, ще поизчакат и по-късно малко по малко ще тръгнат към местата за имунизиране ".

Йорданов беше безапелационен, че ще се имунизира, тъй като е уверен в изгодата от имунизациите.

В предаването " Нещо повече " психологът разяснява, че в случай че хората в действителност са толкоз загрижени за здравето си, щяха ли толкоз доста да използват алкохол:

" Попадна ми една статистика, че Европа е безспорен първенец във връзка с потреблението на алкохол по време на пандемията. Ако в международен мащаб приблизително годишно на човек се падат по към 6 литра алкохол, в този момент в Европа са близо 10 литра ".

По думите му страхът от вируса се е трансферира в боязън от имунизациите. Той даде пояснение за този феномен:

" Всички живеем в илюзия, че сме рационални същества и сме господари на държанието си. Истината е тъкмо противоположната. Учени настояват, че едвам 6-7% от дейната ни съзнателна активност е надълбоко осмислена и познавателна. В множеството случаи имаме вярата в нещо и едвам по-късно търсим причините, с цел да подкрепим тезите си. Иначе казано - ние сме надълбоко нерационални във връзка с себе си, което се потвърди и в този случай с пандемията ".

Росен Йорданов предложи държавното управление да не губи самообладание и да не влиза в пояснения на спекулациите, свързани с имунизациите против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР