Живеем в материален свят и, колкото и да не ни

...
Живеем в материален свят и, колкото и да не ни
Коментари Харесай

Странните реакции на мозъка, когато мислим за пари

Живеем в веществен свят и, колкото и да не ни се желае, в огромна част от времето мислим за пари . Те владеят освен всичко към нас, само че и съзнанието ни. А ето какво тъкмо се случва в мозъка, когато го затормозяваме с мисли за финансовата ни (не)стабилност .

Болка

Да, парите са една от най-болезнените тематики. И в директен, и в метафоричен смисъл. Учените от Харвард са открили, че терзанията за финанси водят до болки в корема . Те не са необикновени и при други притеснителни мисли.

 Снимка 361406

Мислите за пари резонират в онази част от мозъка, виновна за възприятието за терзание, апетит и болежка . Въпросното място в главата ни пък е директно обвързвано с кафези от храносмилателната ни система. Ето го и изцяло разумното пояснение за какво ни свива корема, когато забележим голямата сметката за тока.

Решенията

Дали ще вземем рационално или рисковано решение във връзка с настояща финансова алтернатива, зависи с коя част от мозъка си ще мислим в този миг , разяснява Money.

Решението да не купим дадена стока се случва от същата онази част от мозъка, която е виновна за състраданието и желанието да помогнем на някого. Явно, и на самите нас.

 Снимка 361399

Парите са опиум

Мисълта за пари работи на мозъка по този начин, като че ли сме под въздействието на опиат . В съзнанието ни протичат същите процеси, както при използването на кокаин, в случай че се изкушим да рискуваме известна сума и има късмет да спечелим.

 Колко пари ни трябват, с цел да сме същински богати
Колко пари ни трябват, с цел да сме същински богати

Според мнението на банкерите

Затова изцяло с право хазартът се дефинира като пристрастяващ. Както и всяка друга опция да вършим доста пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР