Житните кръгове представляват част от поле с житни растения, в

...
Житните кръгове представляват част от поле с житни растения, в
Коментари Харесай

Житните кръгове

Житните кръгове съставляват част от поле с житни растения, в която мистериозно се появяват слягания на класовете, завършени в избрани фигури. Те се появяват за една нощ, като нормално към самата фигура няма никакви следи от погазване на класовете.

Най-разпространеното мнение за житните кръгове е, че те са феномен на 20-ти век. Истината е, че житни кръгове са намирани и в предните епохи. Най-известния от тях е кръгът, открит в една горска просека през 1678. В публикациите на локалните вестници се споделя, че създание, сходно на дявола, е направило кръговете с коса. В тях се изяснява и историята на един фермер, който отхвърля да заплати полагащата се отплата на един косач, като се кълне, че по-скоро ще наеме дявола на работа, в сравнение с да му заплати заплатата. На идната заран фермерът намерил равнищата си ожъната, само че по изумителен метод. Цялата равнища била в безусловно верни кръгове, които не биха могли да са дело на човек, изключително работещ през нощта на светлината на газен фенер.

 Житните кръгове

Някои криптолози допускат, че житни кръгове са изобразени върху праисторически камъни и рисунки по стените на пещери в Ирландия. Други намират изображенията на житни кръгове в древноегипетски рисунки.

Първите случаи на житни кръгове в днешни времена наподобява стартират при започване на 20 век, като последователно броят им се усилва. Рязко повишаване има през 60-те, а напряко трагичен брой кръгове са регистрирани през 90-те. Поне 190 житни форми са открити и документирани през 1999, може би като предупреждение за това какво ще бъде през настоящето столетие.

Друго неверно, само че необятно публикувано мнение е, че житните кръгове се срещат единствено във Англия. Наистина там има най-вече случаи, само че в Съединени американски щати има случаи от 1920 година насам, в останалата част от Европа от средата на века, а в Африка, Канада, Австралия, Централна и Южна Америка и Русия при започване на 70-те. В Япония първия случай е регистриран в края на 70-те.

Житните кръгове в Англия стартират да се появяват доста постоянно и бързо приковават публичното внимание. Тъй като те не престават да се появяват и да стават все по-сложни и по-големи, хората стартират да търсят пояснение на феномена. Те са както учени от най-различни сфери на науката, по този начин и поддръжници на придвижването Нова Епоха и изследватели на НЛО.

През осемдесетте доктор Терънс Мейдън се пробва да изясни загадката на житните кръгове като резултат от атмосферен феномен, като завихрянето на ураган или малко торнадо. Може би, в случай че той самият беше виждал нещо сходно, щеше да мисли иначе. Във Финикс, Аризона, вечерните вести постоянно демонстрират пясъчни стихии и торнада, танцуващи по повърхността на пустинята. Не инцидентно " танцуват ", тъй като те в никакъв случай не се движат в права линия. Освен това те не вършат съвършено завършени кръгове, нито повалят треви и житни растения на земята. Те могат да засмучат някое растение и да го пуснат на километри от мястото, само че не и да накарат житните стъбла да легнат на земята. Най-накрая, един мощен ураган или едно малко торнадо биха оставили ясна следа по пътя, по който минават, а не комплицирани фигури единствено на избрани места.

Друг опит да се обяснят житните кръгове е по този начин наречената догадка за Гайа. Те постоянно се появяват покрай места, където са открити антични постройки и археологически монументи като Стоунхендж, Ейвбъри, Сейлсбъри и други Някои считат, че тези места са духовно значими и по тази причина житните кръгове са израз на груповата душа на Земята, която показва по този метод отвращението си от сегашната обстановка и демонстрира, че всички форми на схващане ще бъдат пренасочени в нова посока на развиване. Има много възражения по отношение на тази догадка.

Нека обаче се върнем на обичайна просвета и нейното мнение по въпроса. Много постоянно тя афишира за машинация това, което не може да изясни със своите способи. Тя показва тези си пристрастености и в тази ситуация с житните кръгове. Когато двама пенсионери през ранните 90 години на предишния век декларират, че те са създали кръговете, пресата гръмва. Въпреки, че до тогава информацията за житните кръгове е предавана най-вече по локалните малките екрани и то в дребни репортажи, в този случай СиЕнЕн и няколко интернационалните вестника като " Уолстрийт Джърнъл ", " Ню Уорк Таймс " и френския " Ле Фигаро " незабавно разгласяват подробни публикации за изказванията на двамата. Този сюжет е много недоверчив. Най-напред, съществени вестници и медии като нагоре изброените, в никакъв случай преди този момент не са проявявали интерес към публикуването на сходна информация, а внезапно, без доста да му мислят, поместват публикация за житните кръгове. Изглежда след повишаването на известността на въпроса, той е станал неуместен за някои държавни управления. Двамата пенсионери са им били задоволителни с цел да ударят два заека с един изстрел - да оправдаят некомпетенстността на учените и да заглушат публичния интерес към този феномен. Плана сработва, и след тези " сензационни " самопризнания житните кръгове към този момент не са предмет на разглеждане от формалната просвета, а заглавието " Феномена житни кръгове " изгубва шанса да попадне на предните страници на по-големите медии.

В допълнение, никоя значима организация не прави сериозен опит да удостовери верността на изказванията на двамата пенсионери. Освен това, даже и да има някаква истина в изказванията им, даже и да са създали няколко кръга, Двама остарели хора с въжета и коси не биха могли да създадат всички кръгове, ситуирани на огромни дистанции един от различен. Още повече, че косите оставят напълно разнообразни белези върху стъблата, от тези открити в доста от кръговете.

Редно е да кажем няколко думи за еволюцията на житните кръгове. В началото те били просто кръгове, до момента в който не почнали да се появяват и прави линии. Сложни фигури от по няколко кръга и прави линии са идната стъпка към днешните изумително комплицирани и в това време с съвършена форма житни кръгове, в които постоянно е втъкана някаква комплицирана математическа формула или изобразяват знаци, свещени за разнообразни култури по света. Изглежда невероятно тези форми да са сътворени от човек, даже от група хора, единствено за една нощ.

Основата на житните кръгове е от полегналите стъбла на разнообразни житни растения. Те се срещат най-вече в пшеничени и ечемичени насаждения, само че в коноп или трева, и даже и в пясък и сняг. Стъблата може да са наклонени в разнообразни направления в едно изображение, а от време на време кръговете са от няколко пласта стъбла, паднали в разнообразни направления. Интересното при житните кръгове е, че стъблата се пречупват на мястото на възлите, които дават издръжливост на стъблата, а не както е обикновено - сред тях.

Възлите държат растението изправено, тъй като в тях се събира вода, чието налягане крепи стъблото. Растенията в житните кръгове падат, тъй като техните възли се дехидритират. В самия възел на стъблото има дупка, която е като изход за водния поток, формиран от огромна жега. Още по-забележително е, че възлите са пробивани изборно. Понякога е продънен най-долния възел, а в други случаи по-горни, като растенията в един кръг може да са пречупени на друго равнище. Друга забавна линия на някои кръгове, е че при растежа на растенията фигурата добива друг тип.

Около доста от кръговете не са видяни никакви следи от стъпкани стебла в близост, също така някои от тях се появяват в заградени зони в границите на военни обекти. При почвени проби от центъра на кръговете електромагнитните уреди демонстрират отклоняване от 100 % от естествените стойности. В доста от случаите на мястото, където са се появявали кръговете има до 40 % нарастване на продукцията от мястото, без да има други очевидни аргументи.

В житните кръгове има остатъчна радиация, която може да има отрицателен резултат върху хората, които отиват на мястото. Измерванията демонстрират лъчение на сила на честоти от 5 килохерца няколко дни след появяването на кръговете. Тази периодичност е в чуваемите граници и някои чуват високи, пискливи звуци и трели. Тялото на доста хора реагира при посещаване на житен кръг, като постоянно срещани признаци са гадене, главоболие, световъртеж, чувство да горене и разнообразни болки. Тези признаци съответстват със здравните проблеми, редизвикани от радиация. Мобилните телефони, камерите, часовниците и най-много електронните уреди стопират да работят, а компасите на прелитащите от горната страна самолети се въртят безотговорно.

Очевидци на образуването на житни кръгове оповестяват за видяно червеникаво зарево на равнището на земята. Повалянето на растенията свършва за няколко минути. Никой от очевидците не е забелязал някой или нещо да предизвиква сиянието, нито някакъв НЛО, носещ се над мястото.

Червеникавото зарево и образуването на кръговете в границите на няколко минути, както и следствията за възлите на стъблата са признаци за действието на микровълни или друга сходна радиация. Такава радиация покачва температурата в определените възли, като кара водата да се трансформира отчасти в пара. В разследване на бързото увеличение на размера възелът се пръска, растението се пречупва и пада.

Още по-удивителна линия на този комплициран метод на формиране на кръгове е, че възлите могат да бъдат поразявани поотделно. Наклона на стъблата и височината на избираните възли се трансформират в границите на една форма. Това е много съществено доказателство, че в случай че житните кръгове са дело на човек, те са направени с компютър, който от своя страна управлява някакво друго устройство, което излъчва радиацията, поразяваща растенията. ( сфери с диаметър 30 сънтиметра, кръжащи над местата, където се образуват кръговете са били следени от няколко свидетели). Много от формите наподобяват като направени с компютър изображения. Някои от тях в реалност са толкоз комплицирани и са направени спазвайки толкоз доста математически зависимости, че само компютър би могъл да ги сътвори.

Има доста случаи, които подсказват, че основателите на житните кръгове реагират по отношение на мненията, рецензиите или опитите да не се признае истиността на даден кръг, като незабавно вършат нови кръгове, които отхвърлят тези рецензии. Интересно е по какъв начин става това, откакто приказваме не за изявления по телевизия или друга медия, а за диалози сред разнообразни хора на мястото на събитието. Изглежда някой знае по телепатичен път какво става в главите на говорещите на тази тематика.

Житни кръгове от време на време се образуват на територията на военни бази и някои имат вяра, че това е доказателство, че военните организират секрети проби с радиационни оръжия, предопределени да унищожавта вражеските насаждения. Рзработките на нови оръжия обаче постоянно се държат в строга загадка, а нищо сходно не визира житните кръгове. Нещо повече, те се срещат по целия свят. Защо й е на английската войска да рискува и да навлиза в териториите на други страни, единствено с цел да тества ново оръжие. Още по-абсурдна е версията за двамата старци, които проникват през телените заграждения посреднощ, единствено с цел да създадат няколко кръга в неразрешена военна зона.

Изглежда кръговете са правени от някой, който военните не могат да засекат или на който не могат да попречат да прониква на тяхната територия. Дори този нахалник да прави единствено житни кръгове, той би трябвало да провокира огромна угриженост измежду военните, тъй като идващия път вместо кръгове в полето, може да реши да направи няколко кръгчета от " полегнали " военни здания. Военните сигурно се интересуват от житните кръгове, изникващи зад техните огради.

Друга грижа за държавните управления по целия свят е фактът, че житните кръгове демонстрираха, че има някой, чийто механически благоприятни условия му разрешават да прави комплицирани форми от житни кръгове по целия свят, и все пак никой да не знае кой е той, и за какво прави това. Има признаци, че английското държавно управление организира политика на дезинформация във връзка с житните кръгове и се пробва да спре този или тези, които ги вършат, само че без триумф.

Който и да прави тези кръгове, несъмнено не го прави без цел. Той очевидно дава отговор на непохватните опити на измамници и учени да създадат житни кръгове като прави нови и нови кръгове, като техния дизайн, трудност и величина стават все по-трудни за подражателство, изключително за време от една нощ. Който и да стои зад кръговете, очевидно има проект, а още по-явно е, че е решил да го извърши.

Засега никой не може да каже сигурно кой или какво провокира появяването и еволюцията на житните кръгове. Техните послания ( в случай че има такива ) към момента са неразбираеми. Изглежда ще мине много време, преди да открием тайната на житните кръгове.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР