Житейските проблеми и провали идват в живота ни с една

...
Житейските проблеми и провали идват в живота ни с една
Коментари Харесай

8 начина да повишиш вътрешната си сила и емоционална стабилност

Житейските проблеми и провали идват в живота ни с една единствена цел – да ни създадат по-силни и да ни накарат да пораснем с цел да можем да продължим по пътя напред. Спрете да се страхувате, по този начин единствено ще се самоунищожите и няма да съумеете да извадите на повърхността най-хубавото на което сте способни. Може и да ви звучи невероятно, само че ви убеждавам, че това напълно не е по този начин! Ще се опитам да ви покажа по какъв начин да запазите вътрешната си мощ и да останете прочувствено постоянни точно в такива моменти на стихия в живота ви.

1.Хвърлете се в страстите си

Болка? Мъка? Страх? Съмнения? Прегърнете всяко едно възприятие, което ви връхлита и го изживейте. Да бягате от страстта или да се пробвате да я потиснете ще ви накара да се чувствате даже още по-тежко. Веднъж минали през тези усеща ще сте в положение да продължите напред. Това е по-лесно да се каже от едвам се направи, само че в действителност се пробвайте да го извършите и ще се убедите какъв брой доста ще ви олекне и ще се почувствате в пъти по-добре, по-силни и уверени.

2. Позволете си да изразите вашето мнение и визии

Често пъти разчитаме, на мнението на някой различен и одобряваме всичко казано за истина. Не се тормозете, че казвайки какво мислите ще засегнете нечие его или ползи. Много евентуално вашата позиция да е в пъти по-добра. Не подхождайте към дадена обстановка, че другите ще ви съдът за това което мислите. Колкото по-бързо превъзмогнете това и си позволите да изразявате умерено мнението и концепциите си, толкоз по-бързо ще накарате хората към вас да ви се доверяват и да разчитат на вас. Това неимоверно ще докара до повишение на увереността и самочувствието ви.

3. “Изпразнете чашата ”

Провалите и проблемите са онази съдбоносна част от живота на човек в която той взима най-важните си уроци. Когато цялото ви внимание е концентрирано в тях вие се натоварвате и се напълвате с неща, които нормално ви носят тонове проблеми и  наистина ви завличат на дъното. Това е все едно да наливаш в една чаша и най-после тя стартира да прелива. За да може да сипваш още, то тази чаша е хубаво да се изпразни нали!? Как може да се случи това? Медитирайте, правете разнообразни практики с които да изчистите съзнанието и тялото от насъбраната негативна сила и страсти. Така освен ще видите решенията, които са към вас, само че и ще сте способни да посрещнете новото в живота си.

4. Карайте другите да се усмихват

Чувството за комизъм е освен потребно, само че и оказва помощ в доста обстановки да се разтопи леда. Вашето възприятие за комизъм ще ви помогне в сложни времена да преминете през тях доста по-лесно. Понякога да погледнеш от занимателната част на нещата е доста хубаво, тъй като ще запазиш прочувствената си непоклатимост. Ще видите, че множеството неща, които ви се случват не са чак толкоз трагични или комплицирани колкото са ви изглеждали. Освен това всеки обича да е в компанията на човек, който знае по какъв начин да те разсмее и да ти повдигне духа нали!?

5. Развийте умеенето да се справяте с проблемите

Отсъствието на проблеми не е гаранция за благополучен живот. Способността да позволяваме такива е това качество, което развива нашата убеденост. Всеки път в който разрешите оплетена обстановка ще се чувствате победител, а това е скъпо. Усъвършенствайте това си качество и напрежението ще си отиде вечно от живота ви. Това е ключа към прочувствена непоклатимост.

6. Изключете защитния си механизъм

Когато сте с непрекъснато включен предпазен механизъм, вашата вътрешна мощ гасне като свещ. Това, че някой хора може и да ви се подиграват не значи, че ви има нещо. Не го приемайте прекомерно персонално. Не може да се харесаме на всеки по този начин, както и ние не харесваме всеки. Уверените хора не ги е боязън да наподобяват от време на време неуместно в очите на другите. Тях просто не ги е грижа. Изключете бутона отбрана и се отпуснете и ще видите какъв брой добре ще се почувствате от това.

7. Игнорирайте условия, които не може да контролирате.

Има случки и обстановки в живота на човек, които се случват все пак. Така е писано да се случи!!! Поука и опит е единственото, което можем да почерпим от такива обстановки. Да се тормозим за нещо, което е отвън нашия надзор е освен нелогично, само че и нездравословно. Единствено може да си увредим здравето.

8. Спрете да поемате цялата отговорност върху плещите си.

Да се справите с всичко сами сигурно няма да ви направи сполучливи. Успелите персони не се тормозят да помолят за помощ, тъй като те знаят, че няма нищо неприятно в случай че другите им оказват помощ да преминат през избрана обстановка. Обществото ни има навика да асоциира молбата за помощ със уязвимост. Няма такова нещо! Замислете се какъв брой добре се чувствате, когато самите вие помогнете на някой за нещо? Това ви изпълва с доволство и ви кара да се чувствате горди със себе си. Често пъти ни е елементарно да помогнем на различен, само че ни е неловко ние да помолим за помощ. Не си го причинявайте. Ако имате потребност от помощ просто помолете за такава!

Научете се да виждате благословия в компликациите през които преминавате. Ако го сторите ще посрещате всеки проблем със наслада, тъй като това ще ви развие и научи на нови неща, ще ви качи с едно ходило по-нависоко по стълбата на живота. За вас ще се открият нови благоприятни условия ;).

УСПЕХ!

фотография: http://womanitely.com/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР