Жители на Ракитово организираха подписка в защита на отстранения преди

...
Жители на Ракитово организираха подписка в защита на отстранения преди
Коментари Харесай

Жители на Ракитово с протест в защита на отстранения кмет

Жители на Ракитово проведоха подписка в отбрана на отстранения преди дни кмет на общината Георги Холянов. Правомощията му бяха прекъснати от общинската изборна комисия, откакто инспекция потвърди, че той е притежател на три компании. За през днешния ден е проведен и митинг в отбрана на Георги Холянов.
Прочетете още
Справка в Търговския указател и в Агенцията по вписвания демонстрира, че Георги Хюлянов е едноличен притежател на капитала на три търговски сдружения с предмет на дейност-дърводобив, търговия и хотелиерство. Въпреки това кметът на Ракитово твърди, че отстраняването му е нелегално, защото не е, нито шеф, нито търговски прокурист на въпросните компании. Проверка обаче откри, че след избора му за кмет на общината през юли тази година, като шеф на сдруженията е вписана брачната половинка на Холянов, Сузана Холянова.

Предстои общинския съвет в Ракитово да избере краткотрайно изпълняващ кмет на общината. За 16 часа е очакван митинг пред постройката на общинската администрация. Георги Холянов, който е наследник на предходния, също предварително освободен кмет на общината Костадин Хюлянов популяризира позиция, че ще ожалва решението на общинската изборна комисия. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР