Жители на Благоевград алармираха за опасни свлачищни процеси, които застрашават

...
Жители на Благоевград алармираха за опасни свлачищни процеси, които застрашават
Коментари Харесай

Благоевград под руини! Опасни свлачища застрашават домовете на жителите!

Жители на Благоевград сигнализираха за рискови свлачищни процеси, които заплашват живота и домовете им.

Три жилищни кооперации в един от новите квартали на регионалния център "Освобождение " всекидневно са подложени на срутване на земна маса и камъни от шестметров вертикален склон, който е на метри от входовете. Често се наводняват и приземните им етажи. Хората настояват, че там по проект би трябвало да бъде построена подпорна стена, както и улица за достъп до домовете им. Повече от 20 години това не се случва.

„ Като валят дъждовете, скали падат, не може да се мине. Тук живеем в стрес. Нямаме никаква опция да влизаме вътре. В началото на улицата има оголени кабели, което стана след дъждовете. Нито има достъп на кола за спешна помощ, нито на пожарна… Когато излизаш, би трябвало да погледнеш нагоре да не те застигне някой камък и да пострадаш “, оплакват се хората.

В края на 2016 година, след случай със брачната половинка му, Кирил Гяурски подава молба до общината, в която упорства да се вземат ограничения за обезопасяване на региона и създаване на защитното оборудване и улица. До през днешния ден обаче не е получил никакъв отговор.

В публично писмо до медиите от общината декларират, че не са получавали сходна тъжба, само че ще се самосезират по случая и ще създадат инспекция на място, защото имало тъжба за нерегламентирано изземване на земна маса от ската, съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР