Жители на Банско се събраха на протест след сигнал за

...
Жители на Банско се събраха на протест след сигнал за
Коментари Харесай

Ковач от Банско се оплака, че е бит от жандармеристи

Жители на Банско се събраха на митинг след сигнал за жандармерийско насилие в града, оповестиха БиТиВи и Нова телевизия.

Ковачът Радослав Сарафов твърди, че на връщане от работа в нощта против събота е бил обичай от представители на жандармерията. Сарафов, който е прочут в града с специалността си на ковач, потърси телевизионните екипи. В момента Сарафов се усеща добре, има болки, само че е без съществени пострадвания.

" Оставих колата си в цеха и потеглих да се прибирам пешком. Колеги ми звъннаха, че ще ме приберат с кола. Спрях се, с цел да ги изчакам. До мен имаше кола на жандармерията. Отвори се задният прозорец и от вътрешната страна индивидът попита: " Какъв си ти, бе? ". Аз отговорих и ми се сподели още: " Разкарай се, изчезвай незабавно! ", описа Сарафов.

Той обяснил, че ще изчака сътрудниците си, само че жандармеристите му дали отговор, че им пречи да работят.

" Моята реакция беше: " Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата ". Явно това нещо ги предизвика по някакъв метод. Излезе човек от шофьорската врата и непосредствено ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат ", описа ковачът.

Пристигналите негови сътрудници подали сигнал до незабавния телефон. Сарафов твърди, че точно те са станали повода чиновниците на реда да спрат с експанзията. " Ако ги нямаше, несъмнено щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха ", добави той. Мъжът уточни, че не са му поискали персонална карта, а за обстановката няма и формиран протокол.

" После пристигна екип служители на реда - доста културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха персонална карта - обикновено. И това беше. Срещнахме се с юриста и отидохме в полицията, с цел да пишем тъжба ", изясни Сарафов.

Той уточни, че не познава чиновниците на жандармерията, които твърди, че са го нападнали. От полицията обясниха, че стартира вътрешна инспекция по случая, с цел да се обясни дали чиновниците на жандармерията са надвишили правата си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР