Жилищата на санкционираните олигарси може да бъдат използвани за настаняване

...
Жилищата на санкционираните олигарси може да бъдат използвани за настаняване
Коментари Харесай

Жилища на руски олигарси в UK може да се използват за настаняване на бежанци от Украйна

Жилищата на глобените олигарси може да бъдат употребявани за настаняване на бежанци от войната в Украйна, сподели английският вицепремиер и държавен секретар по жилищно настаняване Майкъл Гоув пред BBC.

" Искам да проучим вид, който би ни разрешил да използваме жилищата и парцелите на глобени лица, до момента в който те са глобени, за филантропични и други цели ", уточни той.

Гоув добави, че за това би трябвало да бъде преодоляна много висока правна граница и че не става дума за непрекъсната конфискация.

" Но ние споделяме - вие сте глобени, вие подкрепяте Путин, това жилище е тук, нямате право да го употребявате или да печелите от него... Ако можем да го използваме, с цел да помогнем на другите, дано го създадем това ", разяснява Майкъл Гоув.

Той означи също, че британското държавното управление желае да ускори настоящите наказания, които които не разрешават на олигарсите единствено да продават домовете си в Обединеното кралство, само че не и да живеят в тях.

" Ако употребявате парите и въздействието си, с цел да подкрепите или да осигурите на Путин комфорт, поради какво прави той, тогава се опасявам, че би трябвало да понесете следствията ", подчерта Гоув.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР