Състезанието включва красиви дестинации от цяла Европа Националните паркове стават

...
Състезанието включва красиви дестинации от цяла Европа Националните паркове стават
Коментари Харесай

Плитвичките езера в Хърватия оглавяват класация за най-красивите национални паркове в Европа

Състезанието включва красиви дестинации от цяла Европа
Националните паркове стават все по известна туристическа дестинация, привличайки милиони туристи всячески година, написа английското издание " Експрес ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Европа е богата на национални паркове, които са чудесна опция на пренаселените курорти и градове. За да помогне на туристите кой парк да предпочетат, уеб сайтът europeanbestdestinations.com е изготвил лист, в който е подредил най-красивите национални паркове.

Националният парк " Плитвички езера " в Хърватия с невероятните си водопади заема първо място. Той е ситуиран сред планинския масив Мала Капела на запад и северозапад и планинската верига Личка Плешивица на югоизток.

През 2023 година най-популярният хърватски народен парк е бил посетен от над милион и половина туристи, отбелязва телевизия Ен1.

След " Плитвичките езера " се подреждат националните паркове " Саксонска Швейцария ", " Доломити Белунези " в Италия и " Дивата Тайга " във Финландия. В " Дивата Тайга " има диви животни, които са се считали за изчезнали в Европа.

На пето място е " Екрен " във Франция, който получи купата " Европейски планински парк " от Съвета на Европа.

Следват " Дурмитор " в Черна гора, " Триглав " в Словения и " Соомаа " в Естония, който е парадайс за орнитолозите с голямото си благосъстояние от екзотични птици.

Накрая на класацията се подрежда националният парк " Ордеса " в Испания със своите долини и реки, които се намират в подножието на Монте Пердидо (3355 метра).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР