Жилищата и автомобилите са сред покупките, за които повечето американски

...
Жилищата и автомобилите са сред покупките, за които повечето американски
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Жилищата ще поскъпват още, но цената на автомобилите пада

Жилищата и колите са измежду покупките, за които множеството американски фамилии разчитат на заеми.

Напоследък има и положителни вести, и неприятни вести, когато става въпрос за придвижването на цените на тези два вида активи през идващите две години, съгласно разбор на Goldman Sachs, представен от Marketwatch.

Експертите чакат цените на жилищата в Съединени американски щати да доближат нови върхове, макар че лихвите по 30-годишните ипотечни заеми съвсем се удвоиха.

От друга страна, цените на използваните коли към този момент демонстрират признаци на спад и нормализиране, защото веригите за доставки последователно се стабилизират и складовите наличия на дилърите се възвръщат.

Намаляването на натиска върху пазара на транспортни средства може да бъде окуражаващ знак за Федералния запас, който се готви да предприеме още едно огромно нарастване на лихвените проценти по-късно този месец. Това ще е следващият опит на институцията да охлади инфлацията, която се повиши до 40-годишен връх от 8.6% през май.

Индексът на потребителските цени сподели, че цените на използваните коли и камиони са се повишили с 16.1% за една година.

Според прогнозите на Goldman Sachs, цените на използваните коли ще паднат със 7% до края на годината и с 18% до края на 2023 година Рискът от сходна промяна на пазара на еднофамилните жилища обаче е доста дребен.

Анализаторите на банката чакат цените на жилищата да набъбнат с 9.4% през четвъртото тримесечие на 2022 година по отношение на миналата година и с още 1.8% през 2023 година

Напоследък заемите на американците нарастват с бързи темпове, което поражда опасения по отношение на стабилността на финансовите пазари, защото по-голямата част от потребителския дълг на Съединени американски щати се "нарязва " на облигации, които по-късно се продават на вложителите под формата на секюритизирани финансови принадлежности.

Делът на просрочените заеми за коли в покупко-продажби с облигации, обезпечени с активи, се повиши до 4.35% през юни, което е нарастване от 159 базисни пункта на годишна база, по данни на Barclays Research.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР