Жест, ва който говори целият свят, направи футболната звезда Кристиано

...
Жест, ва който говори целият свят, направи футболната звезда Кристиано
Коментари Харесай

Роналдо с голям жест към пострадалите в Маракеш

Жест, ва който приказва целият свят, направи футболната звезда Кристиано Роналдо. Нападателят на саудитския Ал Насър даде на потърпевшите от мощното земетресение в Мароко своя хотел в Маракеш.

Регионът на Атласките планини беше разтърсен от трус от 6,8 по Рихтер. Земетресението лиши живота на 2122 души, други 2421 са ранени, а голям брой хора са изчезнали.
-->
В знак на съпричастност към потърпевшите Роналдо им е предложил леговище в „ Pestana CR7 ”. Четиризвездният хотел разполага със 174 стаи и предлага едни от най-красивите гледки към града. Обикновено една нощувка в него коства 130 паунда.

Старата част на Маракеш пострада мощно от земетресението. Този район на града е прочут с тесните си улички, които сега са непроходими поради руините.

Футболистите от националния тим на Мароко подариха кръв, с цел да оказват помощ на ранените. Звездата на отбора и състезател на ПСЖ Ашраф Хакими насочи видеопослание, с което прикани своите сънародници да бъдат мощни.

Заради труса беше анулирана срещата сред Мароко и Либерия от квалификациите за Купата на Африканските народи. В страната беше разгласен тридневен народен печал в респект на починалите. Това е най-силното земетресение в страната от 1960 година, когато броят на смъртните случаи е 15 000.

Капитанът на международните първенци от Аржентина Лионел Меси употребява профила си в „ Инстаграм “, с цел да поддържа жертвите от тежкото злополучие.

„ Изказвам моите съболезнования на фамилиите на жертвите от земетресението в Мароко. Искам да вдъхна кураж на ранените и хората, които са наранени от ужасната злополука “, написа аржентинската звезда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР