Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични

...
Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични
Коментари Харесай

На 15 хиляди са жертвите от земетресението в Турция, Сирия поиска помощ от ЕС

Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични земетресения надвишиха 15 000. На този декор очакванията да бъдат открити още оживели понижават с всеки минал час.

Критичната граница на оцеляване нормално е към 72 часа, което е към три дни.

Броят на починалите в Турция по последни публични данни е 12 391, предава Българска телеграфна агенция като се базира на Анадолската организация, която взима данни от Турската работа за реакция при бедствия и повреди АФАД.

Ранените са 62 914.

От другата страна на границата в раздираната от война Сирия жертвите са 2662.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган призна за някои неточности в първичната реакция при рецесията и даде обещание избавителните дейности да продължат, до момента в който " под руините не остане никой ". Разрушени са към 6000 здания, сподели той.

Ердоган даде обещание незабавно подкрепяне в размер на 10 000 турски лири (около 530 долара) за всяко потърпевшо семейство. Засега не се приказва за отсрочване на изборите, които би трябвало да са през май.

Сирия към този момент изиска помощ от Европейския съюз. Това е допустимо посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, когато мащабът на изключителна обстановка или злополучие надвишава нейните качества за реагиране.

В страната ситуацията e тежка. По данни на държавното управление засегнатите сирийци са към 298 000, като множеството е трябвало да изоставен домовете си, заяви държавната информационна организация САНА. Властите са обособили 180 места за незабавно настаняване.

Хиляди хора в Сирия към момента са в неопределеност, продължава да има и незабавна потребност от тежка техника за почистване на отломките. Дългогодишната революция, режимът на Ассад и неналичието на инфраструктура са спънка пред свободното оказване на помощ на потърпевшите региони.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР