Женският национален отбор на България загуби втория сингъл срещу Норвегия

...
Женският национален отбор на България загуби втория сингъл срещу Норвегия
Коментари Харесай

Норвегия изравни резултата срещу България

Женският народен тим на България загуби втория сингъл против Норвегия в четвъртата си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис шампионата " Били Джийн Кинг къп ". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

Резултатът досега е 1:1 победи, само че следва срещата на двойки, която ще дефинира крайният победител.
 България поведе на Норвегия на България поведе на Норвегия на " Били Джийн Кинг къп "
Във втория дуел Гергана Топалова загуби от Малене Хелгьо с 0:6, 2:6 за 56 минути.

По-рано през днешния ден в първия сингъл Лия Каратанчева направи поврат и завоюва против Улрике Ейкери с 3:6, 6:4, 6:4 за 2:14 часа. Това е трета победа от три мача на сингъл за българката.

Ейрике все първия сет, откакто направи два пробива, само че във втората част Каратанчева взе подаването й за 5:4 и при собствен сервис изравни резултата. В третата част националката поведе с 4:2 и с 5:3 и без проблеми затвори срещата.

На двойки ще играят Каратанчева и Топалова против Ейрике и Хелгьо.

До момента България има две победи и едвам загуба на шампионата. Националките се постановиха над Швеция с 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи. Преди днешните мачове България дели второто място в класирането с тима на Швеция. Сърбия е водач в подреждането с три победи и без загуба. На четвърто и пето място са Дания и Норвегия с баланс 1-2, а Хърватия е на последната позиция с три провали. Утре България ще играе против Дания.

Националният тим е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Капитан на отбора е Дора Рангелова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР