Жените показват по-често алергична реакция към ваксината срещу коронавирус. Това

...
Жените показват по-често алергична реакция към ваксината срещу коронавирус. Това
Коментари Харесай

Жените по-алергични към ваксината

Жените демонстрират по-често алергична реакция към имунизацията против ковид. Това сочи разбор на американските здравни управляващи на имунизираните с първа доза от имунизациите. Експертите съпоставят реакциите на пациентите към медикаментите на „ Пфайзер ” и на „ Модерна ”

Случаите на сериозна алергична реакция на имунизацията против ковид на компанията „ Модерна ” са редки и засягат единствено 10 души на над 4 милиона имунизирани, цитира изследването Франс прес.

Нито един от десетте случая на алергична реакция не е довел до гибел.

Американските центрове за предварителна защита и битка със болесттите са проучили в интервала 21 декември-10 януари 108 вероятни случая на алергична реакция измежду 4 041 396 имунизирани с първата доза на имунизацията на Модерна. От проучените случаи единствено 10 са се оказали фактически анафилактичен потрес (сериозна алергична реакция). От тях при 6 е имало потребност от хоспитализация, а 4 са били поети от незабавни отделения. Това значи 2,5 анафилактични шока на 1 милион инжекции. При имунизацията на Пфайзер съотношението беше 11,1 шока на 1 милион инжекции.

Сред 10-те случая на алергична реакция след имунизацията на Модерна, 9 са имали предистория на алергични реакции към храна или лекарства, само че не и след инжектиране на ваксина. Алергичните признаци са се показали 15 минути след слагане на дозата при 9 от случаите и над 30 минути в десетия случай.

И 10-те случая са при дами на възраст 31-63 години. Такава доминация при алергичните случай имаше и при наблюденията след слагане на имунизацията на Пфайзер. Но повода за това може да е по-голямото съответствие на дами, получили доза от имунизацията (около две трети на една трета мъже).

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР