Женева. На фона на опасенията за разгръщането на нова военна

...
Женева. На фона на опасенията за разгръщането на нова военна
Коментари Харесай

Hurriyet: Специалният пратеник на ООН за Сирия предложи евакуация на цивилните от Идлиб

Женева. На фона на опасенията за разгръщането на нова военна атака, специфичният делегат на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура предложи цивилните жители в провинция Идлиб да бъдат евакуирани в регионите, следени от държавното управление в Дамаск, отбелязва турският вестник Hurriyet .
Дипломатът показа страховете си от отприщването на „ съвършената стихия “, която може да има опустошителни последствия за близо трите милиона сирийци, някои от тях вътрешно разселени лица, които се намират на територията на северозападната част на страната. Съгласно думите му, значително Идлиб е следен от опозиционни групировки, свързани с „ Ал Кайда “. Опасенията се ускоряват, откакто в четвъртък от Министерството на защитата на Руската федерация, най-големият боен съдружник на сирийския президент Башар Асад, разгласи провеждането на учения в акваторията на Средиземно море при започване на септември.
„ Освен да отидат бързо в Турция, с цел да избегнат боевете, цивилните (в Идлиб) нямат различен избор “, бяха думите, с които Стафан де Мистура показа пред кореспонденти проекта си за евакуация на хората от Идлиб. В първата си част той следва да бъде изпълнен със съдействието на районните играчи. Русия към този момент откликна положително на концепцията.
Предложението за евакуация отразява възходящата угриженост, че Идлиб може да се трансформира в следващо огнище на филантропична злополука в Сирия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР