Жена разкри, че била групово изнасилена в метавселената на Facebook,

...
Жена разкри, че била групово изнасилена в метавселената на Facebook,
Коментари Харесай

Жена била групово изнасилена в метавселената на Facebook

Жена разкри, че била " групово изнасилена " в метавселената на Фейсбук, единствено 60 секунди откакто влезнала във виртуалния свят, написа dir.bg.

" Бях вербално и полово унизена от 3-4 мъжки аватара, с мъжки гласове. Те правиха смущаващи придвижвания по отношение на моя аватар, правейки скрийншоти на дейностите си ", споделя Нина Джейн Пател, 43-годишна майка от Лондон.

" Когато се пробвах да се махна, те споделиха " Не се преструвай, че не ти харесва ". Беше кошмарно ", приключва травмираната британка.

През декември тестер на метавселената на Зукърбърг разгласи, че е бил изнасилен - група аватари са опипвали мястото, на което е трябвало да се намират слабините на виртуалния му воин.

В отговор Вивек Шарма, вицепрезидент на VR света на Meta, съобщи пред The Verge, че случаят е " безусловно презрян ", само че бета тестерът не е употребявал функционалност за сигурност, която има за цел да блокира нежеланите взаимоотношения с околния свят.

Според осведомени аватарите в метавселената на Зукърбърг съзнателно са направени без крайници, с цел да нямат слабини и задни елементи. Meta се ангажира и с отговорността да направи виртуалния си свят изцяло безвреден. Предвидена е алтернатива за изпращането на отчети против " виртуалните насилници ". Предвижда се и усилване на модерацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР