Железопътната мрежа на Великобритания тази седмица се готви за най-мащабните

...
Железопътната мрежа на Великобритания тази седмица се готви за най-мащабните
Коментари Харесай

Великобритания се готви за най-голямата железопътна стачка от десетилетия

Железопътната мрежа на Англия тази седмица се готви за най-мащабните протестни дейности от три десетилетия насам, поради спор за възнагражденията на чиновниците на фона на високата инфлация, предава Българска телеграфна агенция.

Синдикатът на работещите в железопътния превоз RMT заяви, че над 50 000 чиновници ще се включат в тридневната национална стачка, която съответствува с редица огромни събития, в това число музикалния фестивал в Гластънбъри.

Училищата предизвестяват, че хиляди младежи, които би трябвало да се явят на общонационални изпити, също ще бъдат наранени.

Според профсъюза обаче протестните дейности са нужни, защото заплатите на работещите в бранша изостават от инфлацията в Обединеното кралство, която доближи 40-годишен най-много.

Застрашени са и работни места в железопътния превоз, а пътническият трафик към момента не се е възстановил напълно след повдигането на противоепидемичните ограничения, наложени поради COVID-19.

Стачките са планувани за вторник, четвъртък и събота (21, 23 и 25 юни). Това ще бъде най-сериозното нарушение на работата в английската жп мрежа от 1989 година насам, показва синдикатът.

Профсъюзът разгласи и 24-часов митинг на чиновниците в лондонското метро.

Железопътните оператори предизвестяват, че нарушаванията може да продължат през цялата седмица, като ще бъде сгънат и броят на чиновниците по линиите, които не са обхванати от стачните дейности.

Стачките евентуално ще усложнят обстановката и в авиотранспорта, откакто авиопревозвачите към този момент бяха принудени да анулират полети поради дефицит на личен състав, което докара до дълги забавяния и неодобрение измежду пасажерите.

Хиляди чиновници в авиосектора бяха съкратени по време на пандемията и в този момент самолетните компании изпитват компликации с попълването на свободните позиции на фона на възобновяване в търсенето на пътувания след анулацията на локдауните.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР