Желанието за сладко е най-големият враг на всяка диета. Тези

...
Желанието за сладко е най-големият враг на всяка диета. Тези
Коментари Харесай

Как да откажа сладкото - ръководство за гладници

Желанието за сладко е най-големият зложелател на всяка диета. Тези мощни и неконтролируеми копнежи за характерни храни са доста по-мощни от елементарния апетит.

Храните, за които хората нормално жадуват, са точно такива с високо наличие на захар. Всъщност повече от 50% от популацията постоянно изпитва предпочитание да хапне нещо неразрешено.

Незадоволимият вкус е една от най-сериозните аргументи, заради които хората имат проблеми със свалянето на килограми, пристрастяването към храната и преяждането.

Когато сме наясно с виновниците за тази охота, ще бъде доста по-лесно да ги избегнем. Вижте няколко леснопостижими препоръки за цялостно отричане от сладкото.

Пийте вода

Жаждата доста постоянно се бърка с глада или желанието за храна. Ако почувствате неочакван вкус към характерна храна, изпийте една огромна чаша вода и изчакайте няколко минути. Ще се изненадате, че към този момент няма да имате потребност от никакво сладко, защото тяло ви в действителност просто е било обезводнено.

Яжте повече протеин

 Яжте повече протеини, с цел да заситите глада

Консумирането на повече протеини може да понижи апетита до 60% и да ви защищити от преяждане. Също по този начин, той ще ви помогне да се чувствате заситени и задоволени за по-дълго време.

Разсейте се

Когато ви се дояде нещо сладко, пробвайте се да се отдалечите от него допустимо най-бързо. Например, направете една бърза разходка, дъвчете дъвка или вземете душ, с цел да изместите вниманието си върху нещо напълно друго. Промяната на мисълта и околната среда ще помогне за прекъсване на сладкото.

Планирайте храната си

 Водете си дневник, с цел да не ядете сладко

Ако е допустимо, планирайте храната си за деня или за идната седмица. След като към този момент знаете какво тъкмо ще ядете, ще елиминирате спонтанността и несигурността. Вече няма да ви е належащо да мислите какво ще бъде идващото ви ядене. По този метод ще се изкушавате по-малко и вероятността да ви се дояде сладко е минимална.

Осигурете си задоволително сън

Вашият вкус значително се въздейства от хормоните, които се трансформират през целия ден. Безсънието нарушава тези съмнения и може да докара до неконтролируем апетит за сладко. Поради тази причина пълноценният сън може да понижи вашето предпочитание за сладичко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР