[Jani Valjavec] DigitalK е сред водещите дигитални конференции в Централна

...
[Jani Valjavec] DigitalK е сред водещите дигитални конференции в Централна
Коментари Харесай

Яни Валжавек: Въпрос на време е традиционният финансов пазар да се слее с криптопазара

[Jani Valjavec] DigitalK е измежду водещите цифрови конференции в Централна и Източна Европа. На 31 май и 1 юни представители на компании като AirBnb, L’Oreal, Fitbit, AKQA, IndieGoGo, Pinterest, Amazon Alexa ще покажат последните софтуерни нововъведения в разнообразни браншове и новите бизнес модели, които те основават. Ценният опит на лекторите ще помогне на хората, които взимат решенията в бизнеса, да структурират фирмите си в синхрон с цифровата промяна, да приказват по-ефективно с клиентите си, да продават по-добре и да генерират напредък на бизнеса си. Билети и повече информация за участниците може да откриете в уеб страницата на събитието, както и на страницата във Фейсбук. Още по тематиката
Джон Гарджуло: Новите артикули на Airbnb ще трансформират образа на компанията

Ръководителят " Продуктов маркетинг " в Airbnb Джон Гарджуло и преподавател на DigitalK 2018
18 апр 2018
Лекторите на DigitalK 2018: Mакс Аморделузо

Tехнологичен евангелист на виртуалния помощник Amazon Alexa за Европа
17 апр 2018
Монти Мънфорд: Нуждаем се от цялостна смяна на интернет

Известният софтуерен публицист и участник в конференцията DigitalK 2018 пред " Капитал "
16 апр 2018
Жеко Колев: Работното място би трябвало да поражда креативност

Директорът " Стратегическо развиване " в WeWork и преподавател на DIGITALK 2018 пред " Капитал "
13 апр 2018
Людо Антонов, Pinterest: Балансът сред удобството и сигурността на потребителите онлайн още е надалеч

Директор " Инженерно развиване " във образната обществена мрежа и преподавател на DigitalK 2018
13 апр 2018
Лекторите на DigitalK 2018: Момчил Кюркчиев

Българският съосновател и изпълнителен шеф на мултимилионната Leanplum
10 апр 2018
Димитрис Косифас, Гугъл: За да се отличите в интернет, ви трябват дизайн, скорост и лекост на използването

Рекламният началник за туризъм, покупко-продажби и технологии в Гугъл ще бъде преподавател на DigitalK 2018
5 апр 2018

Яни Валжавек е съосновател на ICONOMI - първата платформа за ръководство на цифрови активи, основана на блокчейн. Той е един от първите блокчейн-ентусиасти и още през 2013.г започва Cashila - първата компания, която получава лиценз за осъществяване на банкови превoди с биткойн. Какво показа Яни няколко седмици преди старта на DigitalK 2018 четете долу:

Кой е планът от последната година, с който се гордеете най-вече?
Два плана: Cashila, предшественикът на ICONOMI, и, несъмнено, ICONOMI. Cashila беше първата лицензирана биткойн компания в Европа. Основахме я през юли 2014 година, като за три години обработихме 14 млн. eвро и разрешихме на потребителите да изпращат пари (да заплащат сметки, да осребряват биткойн), да получават пари (депозити от трети страни), да заделят капитал или да обменят в биткойн. Докато управлявахме Cashila научихме от какво се нуждаят потребителите наистина; тогава взехме решение да създадем цифрова платформа за ръководство на активи, употребявайки всичките знания и опит от Cashila. Това е ICNOMI.

Коя ще е определящата технология за финтех бранша през идващите 10 години?
Блокчейн трансформира всички промишлености, освен финтех. Вярваме, че в идващите 5 или 10 години повече от половината от международното население ще употребява някакъв тип блокчейн технология, а физическия и цифровият свят ще се слеят.

Как бихте обяснили блокчейн в две фрази?
Задавали ли сте си същия въпрос за интернет? Нужно е единствено да знаете какво е интернет и какво можете да получите от него, само че най-вероятно не можете да обясните с акуратност по какъв начин работи. Същото важи и за блокчейн: по-лесно е да се види по какъв начин работи в сравнение с да се изясни какво в действителност е. Но по доста елементарен метод: блокчейн е децентрализиран указател, който не се управлява от никого. Това е повсеместен цифров указател.

Ще издържи ли криптопазарът?
Пазарът с криптовалути е виртуален и съществува редом на обичайния финансов пазар. В даден миг тези два пазара ще се слеят, с цел да проработят дружно.

Повече за всеки от лекторите на DigitalK, както и изявленията с тях ще откриете на страниците на в. " Капитал " в идващите седмици. В специфичната графа във връзка събитието ще търсим и отговори на най-важните въпроси за обществените мрежи, изкуствения разсъдък, финтех промишлеността, умните устройства и цифровия бизнес.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР