Жълтите жилетки“, разделени по отношение на възможността да представят свои

...
Жълтите жилетки“, разделени по отношение на възможността да представят свои
Коментари Харесай

Френските жълти жилетки“ се мобилизираха отново

„ Жълтите жилетки “, разграничени във връзка с опцията да показват свои претенденти на европейските избори, започнаха да се активизират още веднъж през днешния ден следобяд във Франция, показвайки непримиримостта си против президента Еманюел Макрон, който си връща известността, 10 дни след началото на огромния народен спор, който би трябвало да позволи невижданата обществена рецесия, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Целта на " жълтите жилетки " е да наличието им по улиците да остане очевидно. От средата на ноември техните митинги против обществената и данъчната политика на държавното управление раздрусват всяка събота доста френски градове.

По данни на управляващите през последните две съботи в митингите са се присъединили 84 участници. Движението наподобява получи втора вълна след затишието по Коледа и Нова година.

От 10 дни обаче държавното управление се пробва да канализира недоволството, като провежда срещи за цивилен диспути. Вчера уеб сайтът на огромния народен спор показваше над 1500 такива събития.

За да поддържат публичната готовност, на 11-ите си митинги " жълтите жилетки " прибягнаха до нова тактика.
 Макрон организира втора среща от дебата с „ жълтите жилетки “ Макрон организира втора среща от дебата с „ жълтите жилетки “
Френският президент Еманюел Макрон организира през днешния ден втора среща от националния спор в отговор на протестното придвижване "жълти жилетки ". Държавният глава р...

Към обяд на известния парижки бул. " Шанз Елизе " се събраха няколкостотин протестиращи, които се разделиха на четири обособени шествия, три от които ще се съберат на площада на Бастилията в центъра на столицата. Много малко от участниците в митингите наподобяват уверени от националния спор, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Големият спор е на първо място огромен маскарад. Имаме усещането, че участниците в него се сортират ", съобщи Матийо Стирна, 36-годишен дърводелец, пристигнал от Северна Франция, с цел да взе участие в митингите.

Според Ерик Друе, застанал отпред на към 500 жълти жилетки в Източен Париж, също насочи рецензии към дебата. Според него това е метод за държавното управление да завоюва време.
 Френските Френските "жълти жилетки " със свои евродепутати
Френските "жълти жилетки " ще вземат участие със своя листа на изборите за Европейския парламент на 26-ти май. Движението показа първите 10 претенденти, и д...

Няколко изследвания на публичното мнение демонстрираха, че известността на президента Еманюел Макрон се покачва. В същото време в редиците на " жълтите жилетки " се появиха нови вътрешни спорове, откакто техните водачи Ерик Друе и Присия Людоски влязоха в спор.

След като в сряда беше оповестено основаването на листа на " жълтите жилетки " за европейските избори, под името " Обединение за гражданска самодейност " (ОГИ), се появиха различия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР