Изявленията на Запада, че балтийските държави, Швеция и Финландия могат

...
Изявленията на Запада, че балтийските държави, Швеция и Финландия могат
Коментари Харесай

Лавров: Изявленията, че балтийските държави може да са следващи, са абсурдни

Изявленията на Запада, че балтийските страни, Швеция и Финландия могат да бъдат „ идващите “ след специфичната военна интервенция на Русия в Украйна, са неуместни. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на среща с ръководители на дипломатически задачи във формат на кръгла маса за обстановката към Украйна.

„ Съвсем неотдавна някогашният общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който работи като съветник или консултант на екипа на украинския президент Владимир Зеленски, сподели, че Западът гледа на Украйна като на „ защитителен вал “ пред Русия. Манталитетът е: всичко свързани с Украйна, би трябвало да се употребява, с цел да се нанесе, както се споделя, стратегическо проваляне на Русия. Те непосредствено споделят: „ Ако Русия завоюва и отбрани ползите си в тази война, тогава балтийските страни, Швеция, Финландия ще бъдат идващите “, очерта обстановката Лавров.

Той акцентира, че сходни изказвания са направени апропо

и от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. „ Абсурдността на сходни изказвания е ясна за всеки, за всеки, който най-малко малко схваща от историята и схваща задачите, които намерено, без да се крием, обявихме във връзка с специфичната военна интервенция в Украйна. Ние отстраняваме историческата неправда. Ние отстраняваме опитите освен да пренапишем историята на народите на нашата страна “, и да забравим тази история вечно и да превърнем актуалните територии, на които руснаците и другите нации на Русия са живели от епохи, в трамплин, който НАТО, водена от Съединените щати, ще употребява опасност за сигурността на Руската федерация “, сподели съветският външен министър.

 

Източник: ТАСС / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР