Изясняват се причините за инцидента на площадката за радиоактивни отпадъци

...
Изясняват се причините за инцидента на площадката за радиоактивни отпадъци
Коментари Харесай

Само пред БНТ: Говори пряк свидетел на инцидента в Козлодуй

Изясняват се аргументите за случая на площадката за радиоактивни боклуци в Козлодуй, при който през вчерашния ден починаха двама служащи, а други двама бяха ранени. Площадката е в стадий на създаване. По-голямата част от служащите са от село Долни Цибър.

Екип на " По света и у нас " беседва на място с хората, както и с един от директните очевидци на случая.

Козлодуй

И през днешния ден строителната площадка, където се построява вместилище за радиоактивни боклуци, остава затворена, защото следствието продължава.

Част от служащите са от село Долни Цибър. Всяка заран дребен бял бус идвал, с цел да ги закара до работа.

Пред екип на Българска национална телевизия свидетел описа за случилото се през вчерашния ден:
Добри - служащ: Ние вършим скеле и по едно време огромният наследник, който работи с мен, вика - слизайте долу, че загивам. Обърнах се - какво става?! Арматурата потегли. Пада една след друга. Все едно картечница. Тя не беше закрепена въобще. Но това е единствено по виновност на техниците! Друго нищо не е, в случай че ще да ме изгонят от компанията!  Рухнало железно скеле е довело до съдбовния случай в Козлодуй (СНИМКИ) Рухнало железно скеле е довело до съдбовния случай в Козлодуй (СНИМКИ)
Двама служащи починаха, а други двама пострадаха при случай на строителната площадка на вместилище за радиоактивни боклуци край Козлодуй. Инцидент...

Пострадалият служащ, който към този момент си е у дома, е в потрес. 32-годишния Филип е татко на 3 деца, работел на строителната площадка с трудов контракт, изцяло законно, увери ни брачната половинка му. Опитал се да помогне на другите затиснати по време на случая.
Изабела Славкова - брачна половинка на потърпевшия Филип: Представете си, 70 тона да паднат върху вас, в някакъв трап и вие се борите за живота си. Той е оживял и е излязъл от там. Не може да се движи, не може да стане, естествени битови потребности няма по какъв начин...Борислав Фоков - татко на потърпевшия Филип: Като приказва той единствено плаче... Той е вътре на легло От време на време се сеща за своите другари и единствено плаче.  След случая край Козлодуй: Приетият в Плевен мъж е без заплаха за живота След случая край Козлодуй: Приетият в Плевен мъж е без заплаха за живота
Двама служащи починаха, а други двама пострадаха при случай на строителната площадка на вместилище за радиоактивни боклуци край Козлодуй. Единият...

От държавното дружество " Радиоактивни боклуци ", което е единствено възложител на обекта, обявиха, че те са правили контрола по какъв начин се построява хранилището и какви материали се влагат, поради значимото му бъдещо предопределение.

Ето и какво ревизират останалите институции и какви са упованията от тях:
Георги Разложки, зам.- изпълнителен шеф на Директива за птиците РАО: Предстои инспекция, която е почнала през вчерашния ден от Инспекция по труда, като те би трябвало да открият първо, както е трудовото правно отношение на служащите с техния шеф, по-късно дали са минали подобаващ инструктаж, образование, дали са квалифицирани за работата, която им е възлагана. Освен това, всички машини и уреди, с които са работили дали са изправни, дали са минали съответните инспекции, които се изискват. Това е много сериозна инспекция, много обемиста, тъй че нека съумеят да приключат през днешния ден.
Работници в Козлодуй са наети от компания " Евробилд " със седалище в центъра на Бургас. Днес никой не отговаряше на посочените телефони, както и на позвъняванията на входа на офиса.

Според хора от бургаския строителен отрасъл, компанията се е занимавала с набиране на служащи за обекти в Козлодуй и Белене.
 Работниците край Козлодуй са починали при рухване на железни структури Работниците край Козлодуй са починали при рухване на железни структури
Двама служащи починаха, а други двама пострадаха при случай на строителната площадка на вместилище за радиоактивни боклуци край Козлодуй. Единият...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР