Изяснява се дали парите за университетските ремонти са усвоени авансово

...
Изяснява се дали парите за университетските ремонти са усвоени авансово
Коментари Харесай

Рашков: Изяснява се дали парите за университетските ремонти са усвоени авансово

Изяснява се дали парите за университетските поправки са усвоени предплатено или не, сподели служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред публицисти. По-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи показаха, че " Икономическа полиция " ревизира СУ, УНСС и ТУ-София поради отпуснати от предходното постоянно държавно управление близо 80 млн. лв. за ремонт на общежития. По думите му той научил за почнала инспекция от дебата сред президента Румен Радев и неговия конкурент на идния избор Анастас Герджиков, който се оплакал от " навлизане " на униформени в Алма матер.

„ Има инструкции да се включи уговорка за 100% предплатено заплащане. Това обикновено ли е? Ако за някого това е обикновено, аз желая да кажа, че за Министерство на вътрешните работи не е обикновено. Ние ще изясним този случай без значение по кое време се насрочват избори на депутати, без значение по кое време ще се насрочат избори за президент, кой ще се кандидатира и от коя партия е той “, сподели Рашков във връзка обвиняванията, че инспекцията се прави, с цел да се очерни името на Герджиков.
„ Установява се дали фактически е изпълнено напътствието рекомендацията, клаузата, не знам по какъв начин да го нарека “, добави още той, представен от bTV.

Рашков добави, че инспекцията е в доста начален стадий и изобщо не е трябвало да се оповестява пред медиите, само че поради казаното от Анастас Герджиков в ефира на националната телевизия, Министерство на вътрешните работи е трябвало да даде детайлности.

„ Ако някой от управлението на Министерство на вътрешните работи е имал желание да употребява данни от инспекция, с която да злепостави единият от претендентите за президентския пост, е в дълбока илюзия. Както е видно на цялото общество – не сме казвали нито дума за тази инспекция. Никой от министерството не е имал желание да изложи Герджиков и не считам, че подобен мотив би трябвало да се акцентира по време на президентски спор “, разяснява още Рашков.

Българските избори в Турция

„ Ситуацията в Турция оставя привкус на едно предпочитание някой да се намеси във вътрешните работи на нашата страна “, сподели Бойко Рашков във връзка откритите случаи на пропаганда в турски медии за избрани кандидат-депутати и президент на миналите избори.

„ В голям брой изборни секции в Турция са дали своят вот по 1500 души. След като знаем, че една доста огромна част от сънародниците ни там са позабравили български, поражда въпроса обективно допустимо ли е да се случи подобен огромен брой гласоподаване “, сподели още Рашков.
Той акцентира, че буди подозрение също ниската интензивност на симпатизантите на Движение за права и свободи у нас и високата зад граница.

„ Аз не помня в историята обратно ние като българи да се интересуваме тъкмо по този метод от изборния развой в Турция “, добави още вътрешният министър.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР