Изводите от мощната победа на Путин трябва най-вече да си

...
Изводите от мощната победа на Путин трябва най-вече да си
Коментари Харесай

Проф. Константинов и Волгин за мощната победа на Путин и фаталната грешка на Запада

Изводите от мощната победа на Путин би трябвало най-много да си ги създадат най-много силите отвън Русия, които преди 4 години взеха решение, че с въвеждането на глобите против Русия ще смъкват съветския президент. Това съобщи журналистът Петър Волгин в ефира на Bulgaria ON Air.

" Истинската причина на глобите не бе Крим или Донбас, а желанието да се смъкна Путин. Още през 2014 година обаче доста умни хора на Запад споделиха, че проектът няма да проработи. Колкото повече удряш руснаците, те толкоз повече се съпротивляват. Те са с доста мощен предел на издръжливост и една нападателна акция единствено ще сплоти народа и ще го накара още повече да гласоподава ", сподели още той.

Проф. Михаил Константинов от своя страна съобщи: " Ако приказваме за понижаване на икономическите резултати, противоречив е въпросът в дълготраен проект дали са нездравословни глобите. По-скоро са потребни. Ресурсно насочената стопанска система не може да продължи постоянно, ресурсите са крайни, би трябвало да оставим и на децата си. Трябва да се премине и към различен тип стопанска система. Русия се готви да стане самодостатъчна и може да го направи. Ако някой разчита, че ще разбуни руснаците, като им понижи стандарта, няма да стане. Съжалявам, че нашите ръководители не го виждат ".

Относно Навални Волгин сподели: " Грешка бе, че хората в Кремъл не го позволиха да взе участие в изборите. Той щеше да вземе не повече от 5%, а в този момент може да твърди, че, в случай че се бе явил, щеше да завоюва изборите. В момента, в случай че ти си в Русия и си опозиционер, сред теб и Запада няма никаква разлика. Дори и най-умните неща приказваш, на теб ще гледат като изменник. Западът със своята политика направи две неща - укрепи Путин и унищожи същинската съпротива в Русия ".

Проф. Константинов предизвести обаче, че хората в Кремъл не трябва да мислят, че всичко е вечно. " Фокусът би трябвало да се обърне към упрекване на стопанската система. Не съществува единствено западната - съществуват и други модели. В Япония да вземем за пример има избори. След Втората международна война американците споделиха да се вършат избори. Механизмите са разнообразни - тя е дребна, само че доста мощна
империя. Русия, Китай и Съединени американски щати също са империи, всичко друго са джуджета. Ако се обединят двете кореи обаче, ще видите един тигър. А тези, които желаят да обединят Корея, не знаят в действителност какво желаят ".

Запитан дали изборите са подправени, той отвърна: " Във всяка секция има камери и машинна обработка, сканиране. Поне на пръв взор не наподобява да са такива. Проблемите най-малко официално в известна или оптималната степен са решени ".

По тематиката за кандидатурата на Ксения Собчак, Волгин заключи: " Още когато тя реши да се кандидатира, се появиха изказвания, че кандидатурата й идва от Кремъл и евентуално самата тя не го знае. Едни ти оказват помощ, тъй като имат интерес към това. Виждате, че и тя не можа да вземе над 1,5% ".

" Наследник на Путин би трябвало да има и той евентуално към този момент се търси. Има хипотетична алтернатива да се смени и конституцията, само че зависи от политическата конюнктура ", сподели проф. Константинов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР