Известното палто каки руно на Володимир Зеленски беше продадено за

...
Известното палто каки руно на Володимир Зеленски беше продадено за
Коментари Харесай

Продадоха палтото на Володимир Зеленски за 90 000 британски лири

Известното палто " каки руно " на Володимир Зеленски беше продадено за 90 000 английски лири на търг за набиране на средства за Украйна в Лондон, съобщи английският The Telegraph.

Борис Джонсън предложи дрехата да се оскъпи доста повече от началната ѝ цена от 50 000 английски лири и прикани хората да се бръкнат надълбоко и да харчат доста.

Чукът падна на съвсем двойна цена на събитието в Tate Modern, набирайки жизненоважни средства за филантропична помощ за Украйна, която беше нападната от Русия през февруари.

Украинският президент, който е прочут и със непокътнатата си марка зелени военни дрехи, беше сниман на фотография да обикаля обсадения Киев в руно.

Зеленски изнесе тирада посредством видеовръзка преди наддаването в акцията за набиране на средства Brave Ukraine, по време на която похвали Обединеното кралство и „ храбрия Борис “, който го посети в Киев.

Търгът, управителен от Christie's, се похвали и с други лотове, в това число кана с петли, показана на Джонсън по време на разходката му със Зеленски в украинската столица.

Предстои и обиколка на Киев с екскурзовод от кмета на града и някогашен първенец по бокс в тежка категория Виталий Кличко. Кетърингът е обезпечен от единствения в Украйна готвач със звезда Мишлен.

„ Независимо дали наддавате за руното на Владимир от 50 000 английски лири, аз желая доста по-високи предложения от това, или ще наддавате за обиколка на Киев с кмета Кличко, имах такава с него, това е хубав град. Заслужава си, бъркайте се надълбоко.

„ Подкрепете Украйна довечера, другари, тъй че великата антична европейска столица Киев в никакъв случай повече да не бъде застрашена и Украйна да бъде цяла и свободна още веднъж.

Премиерът, първият международен водач, който се обърна към украинския парламент след нашествието, добави, че Обединеното кралство ще „ продължи да ускорява “ напъните си да оказва помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Англия изпрати оръжия и помощ на страната, с цел да помогне за отблъскванено на армията на Владимир Путин.

Джонсън сподели, че е „ злополука за Путин “, само че „ благословия за Украйна и за света “, че Зеленски е бил президент и го назова „ в действителност един от най-невероятните водачи на съвремието “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР