Известно е, че някога лозята са растяли дори на територията

...
Известно е, че някога лозята са растяли дори на територията
Коментари Харесай

Учени създадоха климатичен компютърен модел, който потвърждава човешката еволюция

Известно е, че в миналото лозята са растяли даже на територията на модерна студена и дъждовна Шотландия, а в този момент съвсем нищо не пораства там. Но значимото е по какъв начин външният тип на хората се е трансформирал заради измененията в климатичните условия. Човекът е създание, което постоянно е било склонно към открития. Хората от Африка са се популяризирали по цялото земно кълбо. И в случай че в началото външно всички са били идентични, по-късно с течение на времето се появяват раси, които получават свои лични характерности заради климатичните условия в мястото на престояване.

Изследователска група от Националния университет в Пусан (Южна Корея) чудесно показва цялото това нещо. Те разгласиха изследване, съгласно което човешкият напредък се дължи на измененията в праисторическото време. За проучването екипът взима данни за общата циркулация през плейстоцена, както и за вкаменелостите, които са открити в местообитанията на хора и примати през последните 2 милиона години. Така се получават данни за това каква е била температурата на повърхността на морето, в тропиците, Антарктида и даже какъв брой постоянно е валял дъжд в Източна Африка и Азия.

По създание екипът учи по какъв начин циклите на преваляванията и температурните промени през последните 41 000 години, породени от аксиалното съмнение на Земята, повлияват на съществуването на запаси за ранните хора. Оказва се, че преди 70 хиляди години Homo heidelbergensis, който може би са предците на неандерталците и актуалните хора, е почнал да излиза отвън рамките на обичайното си местообитание. Точно тогава климатът става по-влажен и по-топъл.

И което е показателно, до момента в който тези влажни зони се движат, хората също се движат, за както свидетелстват голям брой археологически находки. „ Глобалната сбирка от черепи и домашен принадлежности не е разпределена на инцидентен принцип във времето “, сподели ръководителят на екипа Аксел Тимерман пред Nature. В основата си, споделя Тимерман, моделът ни разрешава да покажем, че всички хора са имали един-единствен постепенен път, почнал на сушата в Южна Африка. Оттам предците на хората са принудени да изоставен и в последна сметка стартират да се разселват в нови земи.

„ Ние признаваме, че разделянето на нашия тип е спорно и че то не изисква безусловно неизменност на морфологията, местообитанието и държанието “, написа екипът. „ Въпреки че някои типове, като H. heidelbergensis, може да са под подозрение, ние оставаме уверени, че огромна част от проучването е научно обосновано, като се има поради, че 86 % от главните данни принадлежат към добре дефиниран, необятно разпознат тип като H. neanderthalensis или H. sapiens и е в сходство със записи и обичаи за разработване на принадлежности за бита.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР