Известно е, че четирилистната детелина е символ на късмета, а

...
Известно е, че четирилистната детелина е символ на късмета, а
Коментари Харесай

Да намерите четирилистна детелина е истински късмет! Вижте защо

Известно е, че четирилистната детелина е знак на шанса, а тази популярност дължи освен на суеверията, а и на науката. Разберете за какво толкоз извънредно да откриете четирилистна детелина в природата.

Четирилистната детелина съгласно поверията се свързва с храстовия кръст и шанса на ирландците, само че тя е изключителна и тъй като съгласно математиката тя не съществува.

Този извод потегля от математическата логичност Числата на Фибоначи. Леонардо Фибоначи е разкрил причинност от поредност от цифри, която работи освен в математиката, а и в природата.

Според Фибоначи всяко нещо в природата и в човешкото тяло дава отговор на поредност от цифри, като всяко число от тази поредност е общ брой от предните две. Което и да е число от тази поредност може да се раздели на предното, като резултатът постоянно ще е към 1.6. Това се назовава Златното сечение.

 Да намерите четирилистна детелина е същински шанс! Вижте за какво

Числата на Фибоначи споделят и че растение от тъкмо 4 листа няма по какъв начин да съществува в природата, тъй като цифрата 4 го няма на никое място в редицата.

Детелината би трябвало да е с 3 листа, а четирилистната детелина е отвън математическите правила и няма по какъв начин да съществува. Но природата ни демонстрира друго. Макар и рядко, може да открием четирилистна детелина и по тази причина се счита за късметлийка.

От биологична позиция това е разновидност и толкоз рядко срещана в природата, че ще е същинско знамение, в случай че откриете такава най-малко един път в живота си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР