Известният програмист Марк Зукърбърг разкритикува отношението на ръководителя на Apple

...
Известният програмист Марк Зукърбърг разкритикува отношението на ръководителя на Apple
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг разкритикува отношението на ръководителя на Apple към Facebook

Известният програмист Марк Зукърбърг разкритикува отношението на ръководителя на Apple към обществената мрежа Фейсбук. Според него, думите на Тим Кук, които са прекомерно пресилени са несериозни.

Конфликтът породи заради изявлението на ръководителя на Apple в един от известните телевизионни канали, където се е дискутирала тематиката за приключването на информация за повече от 50 милиона консуматори на обществената мрежа Фейсбук. Както оповестява известният вестник The New York Times, чиновниците на английската компания Cambridge Analytica без проблеми са събрали данни за големия брой хора и с помощта на основания логаритъм с лекост са създали лист от рекламни връзки с политически темперамент за евентуално въздействие над доста хора. Според изказването на Тим Кук, потребителите на „ябълковата“ компания в никакъв случай не ги грози заплаха от разсекретяване на персоналните материали, а тъкмо противоположното – разработчиците постоянно вършат всичко допустимо за оптималната отбрана. Той също по този начин означи, че Apple в никакъв случай не е възнамерявала да употребява своите почитатели за търговски цели и се отнася към тях „като към продукт“.

Марк Зукърбърг отговори на Тим Кук по подобен метод и съобщи, че в никакъв случай не са се занимавали с продажба на информация на потребителите на обществената мрежа. Освен това, той постоянно взема решения за Фейсбук преди всичко в сгода на нейните участници, а не на рекламните продажби. Зукърбърг е изказал желанията и концепциите си да сплоти целия свят в единна обществена мрежа, без значение от благосъстоянието и ситуацията в обществото. Приходите от Фейсбук идват най-много от рекламното наличие в групите и в изскачащите прозорци.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР