Известният бизнесмен и президент на българската федерация по карате Алексей

...
Известният бизнесмен и президент на българската федерация по карате Алексей
Коментари Харесай

Застреляха президента на федерацията по карате

Известният предприемач и президент на българската федерация по карате Алексей Петров е убит в София, потвърдиха от Министерство на вътрешните работи.

Инцидентът е станал в столичния кв. " Драгалевци " в 12:20 часа.

При стрелбата е потърпевша жена, която е откарана в болница.

Тя е контактна, заяви Българска телеграфна агенция.

На мястото на стрелбата тече оглед, формирано е досъдебно произвеждане.

Кой е Алексей Петров - биографична информация

Алексей Петров е роден на 23 април 1962 година в Тетевен. През 1981 година приключва полицейската школа в Пазарджик, след което Висшия стопански институт. Осем години работи в Националната работа " Сигурност ", сочи информация на отдел " Справочна " на Българска телеграфна агенция.  До 1992 година е барета в Специализирания отряд за битка с тероризма. Напуска системата по лично предпочитание. През 1994 година със свои съидейници основава Съюз на някогашните барети. Започва частния си бизнес от комплекс „ Спартак “, където взима под аренда сауната на комплекса.

До 1998 година взе участие във компания " Будоинвест " ООД.  До 2000 г.  е в борда на шефовете на застрахователните сдружения " Аполо и Болкан " и " Спартак ", измежду чиито учредители е, както и на " Средец-М ", а по-късно и на " Левски Спартак ". До 2002 година той към този момент е съучастник в над 50 компании.

Като член на Консултативния съвет на Съюза за стопанска самодейност е бил в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт. Бил е изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност.

Дълги години е бил треньор на националния тим по карате. Защитава докторат в Академията на Министерство на вътрешните работи по проблемите на фирмената сигурност. От края на 90-те години преподава в Университета за национално и международно стопанство. Той е президент на Българската национална федерация по карате.

През 2008 година името му е обвързвано като сътрудник под прикритие в специфичните служби. През 2009 година при инспекция на Комисията за откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска е открито, че Алексей Петров е бил щатен чиновник на Държавна сигурност, ръководство VI, направление " Т ". Той е бил тестван в качеството му на член на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт.

Бил е консултант на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Петко Сертов, а на 31 август 2009 година напуща ДАНС.

На 10 февруари 2010 година Алексей Петров е арестуван по време на интервенция " Октопод ”. Според Министерство на вътрешните работи и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на задължения и рекет, нелегално потребление на лица за платени полови услуги, разпространяване на наркотични субстанции, търговия с въздействие, пране на пари, укриване на приходи, неплащане на налози и източване на Данък добавена стойност от държавния бюджет.

На 7 февруари 2011 година Софийски градски съд променя мярката му за неотклонение “домашен арест ” на “подписка ”. Според претекстовете на съда няма заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение, а доказателствата против него са мощно разколeбани. На 15 февруари 2011 година Софийският апелативен съд удостоверява мярката за неотклонение.

През октомври 2011 година Алексей Петров е претендент за президент дружно с Николай Георгиев като вицепрезидент, издигнати от предприемчив комитет на 15 август 2011 година

Срещу него има осъществени няколко атентата. През март 1999 година Алексей Петров е ранен в крайници от патрон в рестопант  " Перла " в Драгалевци. Тогава публично е обявено, че стрелбата е инцидентна, а той е ранен от рикоширал патрон.

Втори несполучлив атентат против него е осъществен на 14 август 2002 година пред плувния комплекс " Спартак ". В този ден пред басейна " Спартак " Алексей Петров е пресрещнат със залп от патрони от двама незнайни стрелци и е тежко ранен в гърдите и в крайници. Нападателите не са открити.

На 29 октомври 2015 година още веднъж е осъществен против него несполучлив атентат в кв. " Кръстова вада " в София.  На 13 ноември същата година той афишира премия от 100 000 $ за информация за откриване на поръчителите и причинителите на атентата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР