Най-младият кандидат за народен представител в листата на БСП за

...
</TD
>Най-младият кандидат за народен представител в листата на БСП за
Коментари Харесай

Стефан Георгиев, БСП: Време е за истинска промяна и спасение на родината ни

Най-младият претендент за депутат в листата на " Българска социалистическа партия за България " за 16 МИР е. Той е на 22 години и е ръководител на Младежкото обединяване на социалистите в Пловдив. Приоритетите му в политиката са в областта на културата, образованието и финансите.

- Г-н Георгиев, недостатък или преимущество е младостта в политиката?

- Според мен нито старостта, нито младостта e недостатък. Порок е лъжата, мерзостта, родоотстъпничеството. Младостта носи в себе си гражданска война, сила, фантазии, идеализъм. Носи в себе си оня заряд за едно по-добро бъдеще, за което всички мечтаем и аз знам, че ще го реализираме обединени в една обща идея - България. А при вярна подготовка, част от неопитността може да бъде съществено обезщетена.

- Защо младите да се занимават с политика в България?

- Напоследък да си част от листи на партии и да се занимаваш с политика се трансформира в нещо срамно. Едни хора пристигнаха да сменят мафията, която просмука с пипалата си цялата страна, само че в последна сметка се оказа, че с нищо не се разграничават от тези против, които сякаш се бореха. И при едните, и при другите виждаме кюлчета и пачки. Едните спят с скъпите метали и хартийки, а другите ги снимат с пуделите си. Парите на народа потъват в схеми и далавери, вместо да бъдат разходени за неговото благоденствие!

Горд съм да бъда част от листата на Българска социалистическа партия за град Пловдив. Това е млада листа, олицетворяваща будното младо потомство, което желае да избави България. Именно това е идеята, която ни събира. Младите би трябвало да се занимаваме с политика, тъй като е време за същинска смяна и избавление на родината ни. Без да се интересуваме и да участваме в политическия живот, ние няма по какъв начин да повлияем непосредствено над процесите, които дефинират нашето развиване като общество. Радвам се, че Българска социалистическа партия се бори за това както през Народното събрание, по този начин и през Общинския съвет на Пловдив!

- Защо хората би трябвало да гласоподават на 9 юни?

- Много хора не отиват до урните, тъй като считат, че всичко е купено и че нищо не може да се промени посредством гласоподаване. Това не е правилно и тази мантра, която някои сенчести кръгове в страна прокарват сполучливо към този момент толкоз доста години, е една от аргументите, с цел да не можем да създадем същинска смяна, а не непрекъсната замяна.

Скъпи сънародници, в случай че не ни харесват нещата в личната ни страна, най-лесният прийом да ги променим е да излезем и да гласуваме за способени, знаещи и родолюбиви хора, които схващат от политика и държавно ръководство. Именно високата изборна интензивност е ключът към смачкването на купения и корпоративен избор, само че и гласуването за същинските носители на държавническото мислене.

- Кои са първите три неща, които бихте желали да измененията, с цел да подобрите живота на хората?

- Пред очите ни се развива цялостен разпад, засягащ всички сфери от живота ни и мъчно мога да се огранича единствено с три, само че най-големият проблем съгласно мен е демографската рецесия. Истината е, че в случай че не стартираме незабавно да използваме цялата мощ на страната за справяне с намаляването на популацията ни, то нас просто скоро няма да ни има.

Има доста ограничения, които мога да бъдат подхванати. А за питащите по какъв начин това би подобрило живота ни: Повече хора е равно на по-голяма стопанска система и повече благоприятни условия за развиване.

На последващо място слагам повишението на приходите и откриването на нови работни места. Имаме потребност да си сложим няколко цели за развиването на българската стопанска система. Нужно е да концентрираме сили в два или три бранша и да създадем всичко допустимо за тяхното развиване. Допълнителни фондове, безвъзмездни просветителни стратегии, всякаква помощ, която страната може да даде, с цел да можем да се конкурираме в някоя област, а не просто да чакаме някой задграничен вложител да отвори новия си аутсорсинг офис.

Не по-малък е казусът със опазването на здравето ни. То е голямо перо от бюджета на страната, а в това време резултатите са повече от плачевни. Болниците не могат да бъдат търговки сдружения, заплатите на докторите и медицинските сестри би трябвало внезапно да скочат, а източването на здравната каса би трябвало да бъде прекъснато. Лекарите би трябвало да бъдат оставени да лекуват, а не да бъдат админи. След тези дейности държавните и общински лечебни заведения към този момент ще могат да си разрешат да закупят ново съоръжение и да си създадат поправки. Нека частните лечебни заведения си работят на частно. Нали въпреки всичко техните притежатели са едни от основните радетелите за последна пазарна стопанска система.

- Как Вашата експертиза ще Ви помогне в работата Ви като депутат?

- Работя в областта на културата и образованието. Всеки ден се сблъсквам с проблемите в тези области. Мисля, че насъбраните познания и опит ще допринесат за изработването на съответни закони, които да поправят някои от проблемите, с които се сблъсквам всекидневно. Един от тези проблеми, да вземем за пример, е, че парите следват ученика. Така не се прави обучение. Училищата се борят за численост възпитаници, с цел да има бюджет за училищен заплати. Така качеството пада, а то е най-важно в днешни дни. Наблюдаваме дефицит на квалифицирана работна ръка и непрекъснато слушаме за неналичието на фрагменти. При едно качествено обучение този проблем ще стартира да понижава. Но също по този начин ще се наложи и заплатите, които някои от работодателите оферират, да бъдат увеличени.

Участвайки в разнообразни конгреси, като Световния юношески фестивал в Сочи през март, имах опцията да обменя опит с хора от разнообразни страни. Например, министърът на образованието на Катар ми описа по какъв начин там не позволяват външна интервенция. Докато при нас има едни НПО-та със съмнителни въздействия, които сигурно нямат място в просветителната система.

Друг образец е подмяната на обстоятелствата в учебниците по история. В тях към този момент са налице неприемливи термини като Османско наличие, а не иго. Тези, които ги пишат, ги поучавам да посетят Батак, аз персонално бих ги завел.

- Кои са главните полезности за Вас?

- Солидарност, приятелство и почтеност! Ценности, които сме почнали да забравяме и от ден на ден отсъстват в нашето общество.

- Защо пловдивчани да Ви поддържат?

- Защото не ме е боязън да се боря за идеите, които пазя. Заставам неоцапан пред гласоподавателите, с цел да не отстъпвам техните ползи и ползите на България. Затова ги приканвам да ме поддържат в бюлетината с номер 24 и преференция 107.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР