Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов пак го закъса. Това става

...
Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов пак го закъса. Това става
Коментари Харесай

Кметът на Омуртаг пак го закъса

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов отново го закъса. Това излиза наяве от последното решение на Административния съд в Търговище, с което изборите за кмет са за повторно касирани.

С Решение № 659/17.05.2024 година по  административно дело № 125/2024 година на Административен съд – Търговище, формирано по тъжба на Политическа партия " Движение за права и свободи " срещу Решение № 162/16.03.2024 година на Общинска изборна комисия – Омуртаг, съдът разгласи за нереален избора за кмет на Община Омуртаг.

В хода на делото са установени голям брой нарушавания на разпоредбите за осъществяване на избори за кмет, както и противоречие на отразените данни в огромна част от протоколите на СИК по отношение на действителния брой подадени действителни и недействителни гласове. Констатирани са нарушавания, свързани с процедурата по броене, подбиране и отчитане на бюлетините, както и такива, свързани с тяхното запазване. В една от секциите е открита замяна на вота на гласоподавателите.

Съдът разгласи за нереален избора на Ешреф Хасанов Ешрефов за кмет на Община Омуртаг. С решението съдът призна за неистинен 32 броя протоколи на СИК по отношение на наличието им в оспорените елементи за отразен брой бюлетини за претендентите за кмет на Община Омуртаг, както и протокола на Общинска изборна комисия – Омуртаг по отношение на наличието му в частта за отразен брой бюлетини за претендентите за кмет на Община Омуртаг.

Решението предстои на оборване пред Върховния административен съд в 7-дневен период от оповестяването му, според член 459, алинея 8 от Изборния кодекс.

Припомняме, че изборът към този момент един път беше касиран, само че след повторното броене не бяха установени нарушавания и Ешрефов за повторно постави клетва като градоначалник. Това се случи с позволение на съда, защото е с мярка за неотклонение " Домашен арест ".

Ешрефов, брат му Джафер, татко им Хасан и зам.-кметът Мехмедов са с повдигнати обвинявания за организация и присъединяване в проведена незаконна група за длъжностни закононарушения. И четиримата са с разнообразни ограничения за задържане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР