Висшето училище по мениджмънт бе домакин на кръгла маса Гражданско

...
Висшето училище по мениджмънт бе домакин на кръгла маса Гражданско
Коментари Харесай

Кръгла маса Гражданско участие в процесите на планиране: добрите практики се състоя във Варна

Висшето учебно заведение по мениджмънт бе хазаин на кръгла маса " Гражданско присъединяване в процесите на обмисляне: положителните практики “. Форумът подчертава върху тематиката за включването на жителите в процесите на обмисляне, като метод, който обезпечава изгоди за всички заинтригувани страни – жители, локална власт и бизнеса.

Събитието бе намерено с малко показване на тематиката и нейната значимост, както и с презентация на план " Електронни просветителни модули за гражданско присъединяване в процесите на обмисляне “ (DEMo4PPL), който е подсилен от стратегия " Еразъм + “. В подтекста на тази самодейност, Висшето учебно заведение по мениджмънт, дружно с одобрени институции от Гърция, Италия и Полша, ще взе участие в създаването на модулна образователна стратегия за присъединяване на жителите в процесите на обмисляне, както и в обезпечаването на обучителни материали и запаси с опция за адаптиране към разнообразни равнища и области на висшето обучение.

Във втората част на събитието бяха показани положителни практики на гражданско присъединяване в от градовете Варна и Добрич. Първа, арх. Венцислава Недялкова от " Пространствата на Варна “ показа част от дейностите на гражданската самодейност, ориентирани към възобновяване и възкръсване на градските пространства в града и към привличането на хората в процесите на градското обмисляне. Широката известност и триумфът на техните дейности показва значимата роля на съдействието сред градската администрация, хората и бизнеса и изгодите от това взаимоотношение. След нея, арх. Боян Коларов от Сдружение " Граждани + “ с образци от своята процедура, удостовери, че въпреки и в по-малки величини (предвид осезаемото понижаване на популацията в града), съдействието жители – локална власт се случва сполучливо и на територията на град Добрич.

Събитието бе закрито с вдъхновяващата история по построяването на съвременен функционален център на Фондация " Карин дом “, която бе показана от госпожа Бистра Бончева. Успешното обезпечаване на обилни като размер запаси – терен, финансиране и доброволчески труд, които са били нужни за основаването на нов лечебен център за специфични деца, удостоверяват че хората, бизнеса и локалната власт работят добре взаимно, когато са обединени от обща идея и общи полезности.

Събитието се оказа забавно за над 170 дейни жители – 30 от тях го посетиха на място, а останалите над 140 наблюдаваха живото му лъчение в интернет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР