Известният американски онколог Марк Хаймън разкри какво би направил, ако

...
Известният американски онколог Марк Хаймън разкри какво би направил, ако
Коментари Харесай

5 неща, които известен онколог би направил, ако му открият рак

Известният американски онколог Марк Хаймън разкри какво би направил, в случай че му слагат диагноза рак. Ученият показва, че главният проблем сега е, че обичайна медицина мисли изцяло неправилно, написа Zdrave.to.

Медикът акцентира, че до момента главното нещо, което се прави е химиотерапия, облъчване с радиация и медикаменти, само че все пак повода за рака по този начин и не се поддава на лекуване.

Според него обаче има опция и тя е така наречен ”функционален медицински метод към рак.”

По думите му функционалната медицина разрешава на експерти и пациентите да работят дружно върху казуса, тъй че да се отстранят аргументите за болестта в самия им корен. Това е нов модел на лична диагностика и лекуване на разнообразни нови заболявания.

В какво се състои това? На първо място генетичен разбор, въз основа на който лекарите споделят към кои хронични болести сте предразположени и какво да извършите, с цел да ги избегнете.

Все повече лекари считат, че ракът поражда главно поради дисбаланс в енергийната система на организма. Болестта се появява поетапно, тъй че има много хора, които са заболели, без даже да го знаят.
Ето 5 неща, които лекарят би направил, в случай че през днешния ден му открият “рак”.
1. Бих спрял да хапвам захар.

Захарта храни раковите кафези и способства за тяхното развиване. Ако желаете да се предотвратите развиването на рак, или най-малко го поставите под надзор, би трябвало да се придържате към диета, която поддържа естествени равнища на инсулин.

Ще би трябвало да ядете богати на фибри пресни, натурални артикули и да сведете до най-малко потреблението на сладки модифицирани храни. Така ще бъдете в положение да се храните, а в същото време да лишите раковите кафези от нужната им храна.

2. Бих изключил от менюто си всички храни, които не ми подхождат.

При всеки човек тези храни са разнообразни. Някои хора страдат от свръхчувствителност към глутен. Ако тези хора всеки ден ядат самун, по-късно рано или късно умират или от рак, или от сърдечно-съдови болести.

Друг известен тип хранителни алергии са тези към млечните артикули. Освен това, те са свързани с инсулинова устойчивост. Ако тези хора непрекъснато пият мляко, а за неразположението си упрекват напрежението или умората от работата, то рано или късно техните възпалени вътрешности ще провокират доста съществени проблеми.

3. Щях да се погрижа за възпалителните процеси в организма.

Възпалението – пряк път към всички тежки хронични болести, в това число рак. Обикновено те стартират, когато се развие устойчивост към инсулин, автоимунни болести или алергии.

Ако се чувствате изтощени и депресирани, наблегнете на храни, богати на Омега-3. Повечето от техните източници са: алена риба и лененото семе. Те оказват помощ на тялото да се оправи с възпалението.

4. Бих се погрижил за здравето на червата.

Не единствено заради рисковете от рак на дебелото черво. В момента доста откриватели интензивно застъпват хипотезата, че повода за рак може да бъде микробиома на дебелото черво. С други думи, повода може да се крие в бактериите, които живеят в червата.

Какво да извършите? Яжте колкото се може повече пробиотици и пребиотици: да вземем за пример кисело мляко. Също по този начин ви трябват фитонутриенти (плодове), куркумин (намира се в куркумата) и ресвератрол (във вино и грозде). Това оказва помощ да се забави възпалителният развой в червата.

5. Бих избягвал отрови.

Средностатистическото новородено се ражда с 287 химични субстанции, които се намират в пъпната му шнур. Някои са невротоксични. Освен това, никой от нас не може да избегне изцяло въздействието на неприятните отрови.

Но може да бъде понижена степента му! На първо място е належащо да се избегнат пестициди, фталати, бисфенол А, антипирени, тежки метали (олово и живак, на първо място). За задачата не би трябвало да купуваме питиета в пластмасови опаковки. Да не ядем комплицирани полуфабрикати.

Да заобикаляме вървене в огромните градски центрове: атмосферата от автомобилните изпарения в тапите е доста рискова, в случай че концентрацията на нездравословни газове е по-висока от естествената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР